Att fastna i sin comfort zone

Ja, fast i en comfort zone skulle jag absolut vilja påstå att jag är. Det var en kommentar här på bloggen för ett tag sedan som gav mig ett litet ’wake up call’ faktiskt, minns inte från vem eller när jag fick den.

Allting handlar i alla fall i grund och botten om mig och Flex och tanken att jag alltid tycker att vi står och stampar på samma ställe. Vi har liksom hamnat i någon typ av bekväm zon där ridningen mer eller mindre fungerar bra, men vi tar oss inte framåt i utveckling och det känns som att jag inte tar tillvara på våra ridpass.

Min lösning på problemet är
1. Att börja sätta upp olika mål och övningar för varje ridpass. Att idag ska jag öva på t.ex förvänd galopp och då ligger fokus på den förvända galoppen. Inte bara 2 varv i förvänd galopp mitt i ridpasset och att det sedan kändes bra så. Utan nej, fokus på förvänd galopp, känns det bra så tänj på gränserna, gör volterna mindre, ändra ställningen, sätt mer tryck och så vidare. Välj ut några moment och fokusera på dessa, våga tänja på gränserna och våga rida ännu mer är några ord jag skulle vilja säga till mig själv!

2. Ta tillvara på ridtiden och alla moment jag gör. Varje igångsättning, varje avsaktning och varje galoppfattning räknas. Varje steg ska vara planerat. Inte bara ”lalla” omkring och rida lite här och lite där. Fokus från början till slut. Från göra i ordning häst, till att värma upp och till att stretcha och massera efteråt. Detaljer är det som räknas i slutändan.

Och att skriva ner detta för mig själv ger mig en större inblick än att bara ha det i huvudet faktiskt. Dags att börja planera ridpassen lite mer, och hur veckorna ska se ut. Det är dags nu. Dags att lägga mer energi och ta oss en bit vidare på vägen och inte bara stå här och stampa hela tiden.

Någon som känner igen sig? Någon som har tips?

421

One thought on “Att fastna i sin comfort zone

  1. Det kan vara bra att göra en längre planering. Sätt upp ett realistiskt mål längre fram bryt sedan ned det till delmål. Kolla sedan på dessa delmål och se vad du och Flex behöver göra för att uppnå dem vad behövs fysiskt, vad behövs psykiskt. Planera sedan din vecka utifrån detta och dina ridpass därefter. Precis som du tänker ska varje ridpass ha ett mål det kan även vara bra att du klargör syftet med detta mål. Exempel: Du vill hoppa 1.20 till våren. vad behöver din häst och du kunna då. Ni behöver exempelvis ha bra reglerbar galopp, ha en rak häst, din sits måste kanske vara si eller så mm. Vad behöver ni göra för att ni ska nå den bra galoppen, sitsen, rakriktningen? Jo vi behöver öva på det och det! Hur gör vi då vilka övningar passar, vilka rörelser mm lägg sedan upp ridåpassen efter det. Sedan kan det även bra bra att se vad man behöver gör mentalt för att exempelvis kunna hålla sig till sin plan. Jag tappar till exempel lätt koncentrationen och fokus och måste tänka på det! Ja lite tips kanske inget nytt men fungerar ganska bra, när man gör det;)! Lycka till/ Titti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.