Gymnastikhoppning

När jag vill gymnastikhoppa hästarna så brukar jag ofta bygga upp studs eller serier. Det finns egentligen 1000 olika sätt att bygga serier på och det är väl egentligen mest fantasin som sätter stopp, men man kan också fundera lite på vart ens hästs svagheter sitter.

Till exempel så hoppade jag en häst förra veckan som gärna hoppar till vänster över hinder och som gärna piper iväg både innan och efter. Då valde jag att hoppa ett enkelt kryss med travbom innan och bom efter. Jag höjde upp krysset (eller sax heter det väl egentligen) ganska ordentligt så det blev ganska ”brant”. Då var han tvungen att vänta, hoppa i trav och sedan hoppa i mitten av hindret eftersom att han inte hade något annat val. Man kan också rama in på ett räcke med att lägga två snebommar vid sidorna för att få de att hoppa rakt.

5,5an är också bra för att träna styrka. Då kommer man in över en travbom, sedan ett kryss och sedan ett galoppsprång till en oxer. Då får de också ta i ordentligt och kan inte hoppa på fart.

I övrigt brukar jag sätta upp lite studs och sedan använda fantasin till resten. Gärna komma in i trav för att de inte ska kunna springa iväg utan måste skjuta ifrån ordentligt.

31

One thought on “Gymnastikhoppning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.