Flex träning

Flex hade ju en veckas lugnare arbete alldeles nyss och har inte galoppjobbat så mycket sedan dess, därav sin lilla kulmage som någon kommenterade 😉 Som unghäst hade Flex i princip fri tillgång till hö men man kunde ändå alltid se revbenen på honom i princip. Det är först från i början av i år som han har vänt helt och hållet, slutat att växa och man behöver inte vräka i honom hö längre, utan nu får man i stället snåla på maten för att inte ha en köttbulle i princip. Men förutom mindre grovfoder än tidigare så behöver han även en hel del galoppjobb för att se lite mer slimmad ut, men jaja, pållen mår bra och det är en hårfin gräns mellan att ge för lite och för mycket emellanåt!

I alla fall, det inlägget skulle handla om var hur jag arbetar Flex just nu. Jag jobbar mycket med att han ska sätta sig på rumpan, komma upp med ryggen och ut med halsen i en längre och lägre form. Utgår då gärna från en kortare galopp som jag sedan varierar fram och tillbaka, men för att få honom att sätta sig på rumpan som jag vill så utgår jag gärna från en väldigt samlad galopp.

Därifrån vill jag att han ska kunna länga, öka, svänga, böja och allt utan att gå ur den formen jag vill ha. Än så länge tycker han det är lite tufft, men det tar sig hela tiden och utvecklingen går framåt, inte minst märks det i hoppningen. Styrkehoppar också gärna i från en kortare galopp med en längre hals för att han ska stärka sig där då han gärna tar upp huvudet, sänker ryggen och blir något struttig i galoppen. Så vi jobbar helt enkelt vidare på detta spår som jag anser ger resultat just nu, men en bit i taget!

1424
Jobba i uppförsbacke, precis som jag vill ha det!

1421

1422

1423

Så vill ha honom rund, mjuk, upp med ryggen, lång hals och lågt huvud utan att han för den sakens skull blir framtung eller tippar framåt. Utan vill att han ska bära sig ordentligt med bakbenen så att jag får känslan av att han går i uppförbacke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.