Wille valp

Red Wille igen efter en veckas paus utan ridning, men fortfarande under arbete. Vill gärna ha med mamma när jag arbetar honom just nu och idag kom första riktiga bakslaget kan man säga. Han ville inte alls gå fram och jag blir lite feg med tanke på vad han tidigare hittat på och vågar inte riktigt använda spöet och få han att gå fram. Men framåttänk på en unghäst är ju det allra viktigaste och när jag fick lite förtroende för både honom och mig själv efter en stund så gick han superfint. Var väldigt avslappnad genom hela passet.

Ett steg i rätt riktning för oss och för mig mentalt. Eamon sa åt mig att använda spöet då det är ett hjälpmedel, men jag har ändå varit lite feg men det gjorde stor skillnad och när jag vågade be honom gå framåt med hjälp av det så blev det superbra. Han är ju bara Wille valp som inte förstår mig ännu och han blev nog ännu mer förvirrad när det inte gick som tidigare eller som tänkt. Men jag satt i alla fall av, longerade honom igen och såg till att han verkligen gick framåt, satt upp igen och petade lite med spöet när han skulle gå fram och han var sedan jättefin.

Så ett steg i taget i rätt riktning helt enkelt. Nästa pass blir mycket bättre när jag har ett sådant här pass i ryggen och vet att han reagerar på bra och på rätt sätt i alla fall. Dags att släppa lite på mina egna spärrar och rida på ännu mer framåt. Lärorikt och kräver mycket fokus. Några ridpass nu till sedan får han välförtjänt vila lillgrabben!

Filmade massvis, det kommer i morgon!

883

One thought on “Wille valp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.