Svar på fråga: Paddar

Vart har du hittat padden du har i bogen vid täcket? Har letat en del men inte hittat något jag tyckt om. Skulle uppskatta lite tips på det!

Just vart ifrån mina paddar kommer vet jag inte då jag har fått tag på dem lite random någonstans, någongång. Kom även över ett par märkeslösa i en secondhand shop som fungerar super. Men jag har letat fram lite paddar i olika prisklasser som fungerar bra. Padden framtill bör nog vara minst 65×50 för att den ska hänga kvar där. Därför går paddarna från Jacson som jag har med här bort till just det användningsområdet, dock tycker jag att de är bra att linda ben med och har ett superpris!

Anledningen till att jag har en padd framtill är för att minska trycket från spännena vid bogen och göra det med komfortabelt för hästen. Man även lägga en padd uppe vid manken för att minska på trycket. Man hänger alltså bara dit dem så sitter de för det mesta kvar av sig själva. Flex har vissa perioder när han drar loss dem och trampar runt dem i skiten, men för det mesta låter han de sitta kvar och då sitter de också bra!

Ut4

  1. Dessa kommer från Jacson, är 55×50 cm vilket gör de lite för små att ha framme vid bogen enligt egen uppfattning. Men har dessa när jag lindar ben inför transport och så vidare! Finns att köpa här.
  2. Paddar från Equiline med måttet 70×50, passar utmärkt att ha framtill. En personlig favorit sedan tidigare erfarenheter. Finns att köpa här.
  3. Finns ingen måttangivelse på dessa från Kingsland men de passar garanterat till ändamålet att ha vid bogen. Finns att köpa här.
  4. Stallpaddar med måtten 50×65, borde också absolut fungera, ingen egen erfarenhet. Säljs i set om 4 för endast 199 kronor! Finns att köpa här.

One thought on “Svar på fråga: Paddar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.