Dagens träning för Ivo

Idag har jag fått svar på så många frågor och funderingar. Fått massvis med hjälp att komma på rätt väg med Flex och även med mig själv. Det blir ju så att man lägger till en massa olater och sådant när ingen kollar på en med jämna mellanrum. Och jag har i princip inte tränat ordentligt sedan jag lämnade Ivo och Bulgarien för 2 år sedan. Har åtminstone inte fått den hjälp jag har velat ha sedan dess. Och får man inte den hjälp och de inputs man behöver så kvittar det ju om man tränar för någon eller inte.

Jag förklarade i alla fall att vårt problem är att han inte håller rytmen fram till hindren utan kortar ihop sig, spänner sig och slutar galoppera ordentligt ett par språng innan hindret. Så därifrån utgick vi och jag fick hjälp att jobba honom mer korrekt redan direkt efter uppvärmningen med fokus på att ha en rak häst. Något som Ivo varit på mig om massvis. Dock har det blivit att jag håller honom för hårt på ytter som i sin tur leder till att jag blockerar honom och inte låter honom galoppera ordentligt genom kroppen eller jobba igenom ordentligt. Så nu blev det fokus på att låta honom galoppera på framåt och få honom, med hjälp av inner skänkel att böja sig i kroppen och fånga upp på yttertygel utan att ta i honom för mycket. Och det dröjde inte många minuter innan galoppkvalitén var helt annan och känslan lika så!

Det var kort och gott det vi jobbade med. Och mitt vanliga problem att jag plockar bort galoppen i svängen i stället för att galoppera igenom svängen och sedan bara kunna sitta upp innan hindret och vänta ut. Samt att jag ska räta upp mig lite mer över hinder också.

1 timmes träning och jag fick enligt mig ovärderligt med hjälp. Helt plötsligt var inte distanserna långa längre, eller kombinationerna utan det flöt på bra. Nu ska jag bara hitta flowet där, komma in i den ridningen och jobba igenom Flex lite mer då han kändes lite emot mig emellanåt. Inte riktigt igenom kroppen. Men det kommer med tiden. Jag är bara SÅÅÅ nöjd. Bästa tränaren jag någonsin stött på, utan att överdriva!

Film kommer senare ikväll eller i morgon förmiddag!

63 64 65

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.