Dagens Ivoträning – Dag 2 av 3

Så dagens träning då. Han kändes mycket bättre redan från start och jag hittade ridningen lite oftare under detta passet också. Redan tidigt i traven fick jag en bra kontakt mellan hand och skänkel med en aktiv häst bakifrån vilket gav ett helt annat utgångsläge. Hittade liksom den känslan emellanåt och fick verktyg att själv ta mig dit. För när han var där fint mellan hand och skänkel, med en aktiv trav som tryckte på bakifrån så var allt annat också enkelt. Det var lätt att länga och korta, lätt att göra avsaktningar och igångsättningar. Så ett par månaders jobb med detta tänk blir toppen. Känns så skönt att ha fått en knuff tillbaka in på rätt bana igen.

I hoppningen så är det fortfarande att jag måste galoppera genom svängarna och hålla galoppen, inte börja leta avstånd för tidigt. Utan galoppera på, ha honom framför mig och då är det inte hela världen om han kommer lite nära eller lite långt ifrån, för då har vi galoppen som krävs för det.

Sedan blir jag gärna lite låg och fast med handen när jag tycker vi ligger trångt, i stället för att ha en lätt buren hand framför mig och räta upp mig. Träna, träna, träna! Så fort handen sjönk ner för långt så kände jag direkt det på Flex galopp, så upp något med handen och rida bakifrån in till ett mjukt stöd utan att plocka bort galoppen på honom.

I morgon blir det banhoppning. Ska bli spännande efter dessa två dagars träning. Jag vet ju precis hur jag ska rida och hur det ska kännas, hoppas på att kunna hålla fokus till 110% i morgon då. Ska begrunda dagens lektion nu under kvällen och kika på filmerna för att sedan förbereda mig mentalt och ha våra 130-klasser i målkikaren.

print1

print2

One thought on “Dagens Ivoträning – Dag 2 av 3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.