Sammanfattning av helgen

Tänkte att vi kör en liten sammanfattning av helgen som har varit. Vad jag har fått fokusera på, ändra på och tänka på. Mina brister och lite allmänt snack.

  • Rent markarbetsmässigt har jag fått begära mer energi av honom och mer aktivitet bakifrån. Har jobbat mycket med att flytta honom för inner skänkel upp till ytterhand utan att ta för mycket i honom. Utan låta honom arbeta genom kroppen framåt därifrån. Han kändes bättre och bättre för varje dag och jag fick en mycket bättre och mer gummibandsliknande känsla. När jag sedan tycker att det känns bra så får jag inte bli bekväm där, utan ska begära lite till då, och lite till, hela tiden.
  • Rakriktad hästar. Stort fokus, har alltid varit med Ivo och är otroligt viktigt. När Flex blev rak på rätt sätt, det vill säga när jag lättade lite på ytterhanden och drev på mer med inner skänkel så började han helt plötsligt att röra sig genom kroppen, arbete genom kroppen bakifrån och fick normal längd på galoppsprången och helt plötsligt var det lätt att styra emot ett hinder. Innan hade jag honom rak, trodde jag. Men jag höll honom alldeles för hårt med yttertygeln och blockerade honom till att använda sin kropp på rätt sätt. Och när jag släppte efter lite och följde med mer i hans galopp så blev det en jäklans skillnad!
  • Galoppera i svängarna Johanna Grant. Hur svårt kan det egentligen vara? Ja det satt en bra bit in men igår under banhoppningen gav jag mig fasen på att bara fokusera på att galoppera på framåt i svängarna och vips så var ju allting 100 gånger enklare… minst! Jag är typen som börjar leta avstånd redan i svängen och panikar lite över att jag inte ser, men vem som helst förstår ju att man inte kan se något flera galoppsprång innan. Så jag har liksom plockat bort galoppen som jag inte ens haft från första början. Ja ni hör ju hur det slutar. När jag fixade en bra galopp och höll den hela vägen så var det liksom inga problem alls, och blev det lite nära eller lite långt ifrån så var det inte hela världen för vi hade tillräckligt med galopp för att lösa det ändå. Klapp på axeln till mig som lyckades hålla ihop det under söndagens träningar.

Alltså de tre största punkterna som vi behandlat i helgen. Sedan jobbat mycket med att sitta upp över hindret för att vara beredd på nästa som kommer. Samt att jag inte ska bli för stark i innerhanden. Samt att jag ska räta upp mig i galoppen och ha handen lite buren, hela tiden. Jag ville gärna krypa lite framåt när jag såg att vi låg fel och sänka handen och nästan bli lite fast i handen = inte bra. Så jag har massvis att tänka på nu framöver vilket är fantastiskt. Med motivationen på topp och målen i sikte så blir detta toppenbra tror jag. Kanske det blir hoppryttare av mig också så småningom!

Sedan vill jag tacka Ivo med familj och Backa Horse Invest för denna helg. Tack, tack, tack! Hoppas vi kan dra ihop ännu fler människor till nästa gång det blir träningshelg, det hoppas jag verkligen. Ivo är verkligen SÅ duktig på att förklara så att man förstår. Han tar liksom ner det på detaljnivå och ger mig som ryttare en insikt i det hela ur ett annat perspektiv. Han förmedlar liksom känslan man ska känna. Och sedan tycker jag att han är duktig på att lägga sig på den nivå man är på. Man behöver liksom inte hoppa 140 och ha ambitioner att rida OS. Det enda viktiga är att man vill liksom, oavsett om man hoppar 80 cm eller 130 cm. Hoppas vi kan bli ännu fler nästa gång!

Tack för denna helg!

Undertecknat en glad och motiverad Johanna

67

2 thoughts on “Sammanfattning av helgen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.