En simpel bana

Här är banan vi använde oss av på Ivo-träningarna och som jag även vet att Ivo ofta har uppbyggd hemma också, hoppade denna bana väldigt mycket under min tid i Bulgarien, och jag tycker att tanken bakom är super och något många kanske kan ha lite nytta av? Skymtade även samma bana i bakgrunden av en bild på Lisens instagram igår.

hoppbana

Den är väldigt simpelt uppbyggd, en linje på ena långsidan, två hinder på diagonalen och en kombination på andra långsidan. På träningarna nu senaste så hade vi 5 galoppsprång på linjen, men också mellan hindret på diagonalen och kommande hinder på långsidan, som en bruten linje. Sedan kan man rida denna bana i evigheter, och välja om man vill rida hindren på diagonalen som enkelhinder eller som en linje med 5 galoppsprång.

Som sagt, en väldigt simpel bana och kan du inte hoppa denna enkla bana på ett bra sätt, hur ska du då kunna hoppa svårare banor på ett enkelt vis? Denna bana är super att använda sig av till att bara fokusera på rytm, takt, galoppen, vägarna och allt det där som är superduperviktigt. När det fungerar på denna bana, kommer det förmodligen fungera mycket lättare även på en svårare bana tänker jag.

Man behöver inte alltid göra allting så himla svårt och komplicerat, för har man inte grunderna så finns det ingen anledning att ge sig på något svårare. Basicarbetet är trots allt grunden till allt, och dit kan man aldrig backa för mycket.

2 thoughts on “En simpel bana

  1. Hoppade denna på hoppträningen igår, dock är min andra-hands tränare väldigt förtjust i svårigheter och höjder… så den linjen som är på långsidan var det 2 stycken räckes kombinationer istället med 16 meter mellan.
    Himla bra övning som iaf jag har fått hoppa jag vet inte hur många gånger på ridskolan där jag börja rida sen har den hängt med just för att den är enkelt uppbyggd men kan ge så himla mkt olika varianter av vägar, hinderkombinationer osv. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.