Serieträning med Flex (film)

God kväll allesammans. Jag tänkte att jag slänger in en film här på Flex nu innan det är sovdags. Idag hoppade vi lite serier och han var SÅHÄR fin, ni som följt mig ett tag och sett mina videos borde nog verkligen kunna se skillnad på honom nu. Så mycket arbete jag lagt ner, och Ivoträningarna gav oss en stor skjuts i rätt riktning också. Är SÅ glad, vi är verkligen på väg åt rätt håll nu.

Han väntade så fint, så fint, började vända runt i luften och gav en himla härlig känsla från ryggen. De gånger det blir lite fel är främst på grund av mig och att jag satte lite väl mycket press på honom i början, i stället för att bara låta honom sköta sitt och fokusera på min sits i stället. Men det är super med filmer också, jag ser redan massvis med saker jag kan förbättra uppifrån. Men det får vi fokusera mer på nästa gång!

7 thoughts on “Serieträning med Flex (film)

 1. Såg ut att vara mycket kvickare, både i huvud och kropp om du förstår vad jag menar. 🙂 Snart kommer han komma ihop ännu mer och bli ännu mer spänstig. Roligt, bra jobbat!

 2. Vad menar du (och alla andra hoppryttare haha) när du säger vända runt i luften? Rider bara dressyr men tycker det är kul att följa dig och dina hästar ändå men här känner jag att jag har noll koll!

  1. Hej Cornelia! När man säger att en häst ”vänder runt i språnget” så skulle man kunna likna det vid att den hoppar upp sig ordentligt och när den är vid högsta punkten, så ”vänder den runt” och sedan börjar nedhoppet och då kommer bakbenen. Språngkurvan här blir lite som ett upp och nedvänt U där den vid högsta punkten ”vänder runt”. Motsatsen blir att den hoppar flackt eller platt över hindret, det vill säga inte använder sin styrka ordentligt utan mest hoppar rakt fram över hindret. Då ”vänder den inte runt” som man önskar. Vissa hästar har det i sig mer naturligt än andra också!

   Hoppas du förstår lite bättre nu 😀

   /Johanna

 3. Skulle du inte kunna skriva avstånden på denna serien? Skulle vilja testa den på min häst också 🙂 Mvh Emmy Jarmelid

  1. Hej! Jag tror att jag har ca 3 meter mellan varje hinder och varje bom. Jag är fortfarande sämst på att stega rätt, men någonting i den stilen. Ha det väldigt lågt först/bommar och känns efter att det känns bra! 😀

   /Johanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.