Hoppning & svar på fråga

Var så taggad på att hoppa honom igår och se hur det kändes denna vecka, eftersom att han för varje hoppass verkligen bara har känts bättre och bättre. Hade kortat mina läder och var redo att rida ordentligt, haha. Jaja, det är ju som det är och hoppas att det bara är en liten sträckning eller muskelsmäll som går över efter att par dagar.

Någon undrade också hur ofta jag hoppade och generellt så blir det ett hoppass i veckan med ungefär en vecka emellan. Nu har det blivit att jag har höjt upp det lite så att han får jobba med sin kropp över högre hinder och jag behöver också fokusera mer när det blir högre. Hade jag ridit på småhinder som lydnad så hade jag kanske lagt in det lite mer ofta, men det är inte där fokuset behöver vara just nu för oss.

Igår hade jag byggt upp ett räcke på medellinjen ner mot A, sedan en oxer ur varje hörnsväng så att vi skulle fokusera på att rida rakt ner över räcket, landa/byta till rätt galopp och samla ihop oss med en energisk galopp upp till oxern som kom ganska snabbt ur svängen. Hade hjälpbom på alla hinder också, men det får helt enkelt bli en annan gång!

115

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.