Planen med big W

Planen med Wille är som sådan att han får fortsätta stå nu fram tills att vi flyttar om drygt en vecka. Det har varit otroligt körigt under hösten på alla plan som finns. Jag och mamma har gått om varandra på jobbet och utan körkort har det varit svårt för mig att ta mig till stallet när det behövs. Jobbar inte jag så har mamma jobbat och Wille är den som har hamnat i skymundan vilket dock inte är hela världen heller. Men nu när vi flyttar så blir allting lättare och smidigare, särskilt för mig då stallet är nära hemifrån och bussen till och från jobbet stannar utanför. Så då ska han börja arbetas igen.

Planen är sedan som sådan att rida igång honom och sedan kommer vi ta hjälp av en duktigare ryttare som får sköta hoppningen i början. Wille må vara världens snällaste häst men under detta år hos oss har han utvecklats något makalöst som individ och jag vet tyvärr inte alls hur han varit behandlad tidigare i sitt liv, känslan säger att han inte ha fått det tålamodet som han har krävt och därav är han lite som han är. Han är som sagt snäll och skulle aldrig vilja någon någonting illa, men när han blir rädd så blir han väldigt, väldigt rädd och då smäller det fort som tusan och därför har vi också tagit det lite lugnare med honom och därför kommer jag också ta hjälp i hoppningen.

Jag känner att det blir bäst om någon mer erfaren och rutinerad börjar hoppa honom lite högre än de bebishinder som vi skuttat så att han får en trygg och stabil grund som jag sedan kan bygga vidare på. Jag vill att det ska bli lätt, för jag tror att det är lätt att det kan gå snett med denna typ av häst och då är det svårare att backa tillbaka och göra rätt än att göra det rätt från början.

Men jag ska upp på ryggen igen så fort allting är på sin plats och livet kan få flyta på igen!

189

5 thoughts on “Planen med big W

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.