Tankar kring Winnies ridpass igår

Igår så skrittade vi iväg till den stora ridbanan och passade på att rida där när det var ljust och vädret höll sig bra. Hon skötte sig super hela vägen dit som vanligt, spänner sig någon gång men skulle nog aldrig hitta på någonting dumt. Väl där skrittade jag något varv till innan vi började trava igång.

196 197 198 199 200204

Hon börjar verkligen hitta en superfin egen framåtbjudning nu och det känns så bra, så jag låter henne använda den och låter henne få jobba ganska självständigt under mig. Det jag kräver är att hon ska gå fram till ett mjukt stöd i handen och slappna av i kroppen och komma ner i en längre och lägre form nu till en början. Därifrån så varierar jag med att rakställa henne och kolla så att yttersidan är helt med samt checkar så att hon vill runda sig kring innerskänkeln och försöker flytta in det inre bakbenet då och då för att uppnå önskat resultat. Något mer avancerat än så är det inte just nu. Vi gör lite övergångar, lite halter, lite igångsättningar och lägger en volt här och var med målet att hon själv ska kunna balansera upp sig utan att falla inåt vilket fortfarande är lätt hänt.

Det märks att hon inte har styrkan ännu då hon inte riktigt orkar och gärna hamnar bakom lod, men just nu är det helt okej för hon har inte orken till någonting annat för tillfället. Sakta men säkert börjar hon vända från att springa på bogarna till att lägga mer tyngd bak och jobba på bättre bakifrån.

Sedan tog vi lite galopp!

201 202 203 192

Varvade en hel del mellan att stå lite i lätt sits samt sitta lätt i sadeln. När man väl har börjat galoppera på Winnie så vill man aldrig sluta!! Hon har en galopp som ger känslan av att man svävar på rosa moln, skojar inte! Hon har ganska stor galopp och orkar inte riktigt med sig själv ännu och hamnar även i galoppen en hel del bakom lod och blir väldigt lång och låg, men ack vad fort hon har utvecklats ändå. Nu kan man ju sitta lite lätt i sadeln och känna att hon är helt med och lite påverkbar, det är inte bara full fart framåt.

I galoppen är jag noga med att verkligen följa med henne i galoppsprången och inte bromsa upp henne, hon får själv balansera upp sig och hitta rytmen och emellanåt när det blir jobbigt så vill hon gärna försöka hugga lite i handen eller hänga sig lite och då har jag bara följt med ännu mer fram med handen så har hon fått lösa den situationen själv och det har fungerat super. Är hela tiden otroligt noga med att inte ta för mycket i henne utan låta henne gå fram, fram, fram hela tiden och bara finnas som en vägvisare uppifrån ryggen och hon sköter det hur snyggt som helst.

Klart jag kommer ställa mer krav med tiden, men just nu är detta alldeles lagom och just nu har hon redan massvis med utmaningar att jobba på innan vi går vidare till nästa steg. Idag ska hon få skutta lite småhinder och vi kommer att filma, då ska ni nog kunna se hennes utveckling också om man jämför med tidigare filmer för hon är verkligen så fantastisk just nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.