Världens bästa Winnie på ”P&J” (Film)

Om Winnie skötte sig bra idag? Ohja, okomplicerade hästen in my heart. Hon var lite taktig ute på framridningen men coolade ner bara efter något varv men inte mer än så. Red inte så länge där ute för det var ganska stökigt och jag ville ge henne en bra erfarenhet där ute så vi travade runt tills hon slappnade av och fokuserade på mig, sedan hade jag lite tid inne i ridhuset att galoppera henne innan vi började hoppa banan där inne. Och hon hoppade runt helt fläckfritt båda rundorna, bjöd lika fint som vanligt, hoppade fint och försiktigt och hade öronen spetsade hela tiden. Sötaste lilla tjejen. Precis så enkelt som det ska vara var det idag. Vi kom lite tokigt på ett hinder i andra rundan men hon löste situationen på bästa vis ändå och bjöd på fint efter, så nöjd matte och ryttare är jag! Stor klapp till skruttponnyn!

Nu får hon ta det lugnt en vecka och sedan är det dags att bygga mer styrka och lösgjordhet efter nyår och därefter börja hoppa något högre hinder. Så spännande år nästa år tycker jag!

Enjoy!

2 thoughts on “Världens bästa Winnie på ”P&J” (Film)

  1. Hur resonerar du kring när det är dags att börja hoppa högre med en unghäst? Nyfiken då jag själv har en 5-åring som älskar att hoppa, har kapacitet för mycket mer än vi hunnit göra än. Väldigt lite hoppad egentligen om man tar på det stora hela, men vi har debuterat en lokal 80 cm, tränar banor ca 90cm-1 meter.
    Har dock aldrig hittills ”testat” hoppa högre med honom, just för att inte riskera förlora mitt eller hans självförtroende. Nu är jag ju iofs inte alls lika erfaren hoppryttare som du och många andra är, men nyfiken ändå över att höra hur du tänker kring att höja hindren rent generellt för unga hästar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.