Ponnyavel och funderingar

Att pyssla lite grann med ponnyavel har alltid varit lite utav en rolig sidodröm efter att vi hade så fantastiskt bra material att utgå ifrån i Mon Amie för sisådär 10 år sedan. Det tråkiga med avel är att man måste vänta så otroligt länge innan man kan göra någonting vettigt med de små liven, fram tills de är 3 så är det ju ingenting annat än hantering och pyssel i princip, och sedan kommer ett år med sporadisk ridning och därefter börjar livet rulla igång lite grann åtminstone. 4 år tills de får ut på tävlingsbanan, det ÄR länge och det är det som är lite tråkigt och motivationsdödande kan jag tycka.

Särskilt när det för mig inte är hållbart att kunna ta t.ex ett föl om året, för då hade det varit en annan sak. Då hade man hela tiden kunnat ha det i rullning på ett annat sätt och det hade verkligen varit superroligt! Och skulle jag ta föl på Winnie nu, ja då skulle jag ju inte kunna rida och utbilda henne på ett år heller i princip vilket också är tråkigt när man inte har mer material än så att vare sig rida eller avla på.

Det ska i alla fall bli spännande att se vad som tittar ut i vår och framåt hösten avgöra om jag vill behålla Winnie en stund till och leta efter någonting annat att utbilda och eventuellt sälja med framtidsmål att kunna ha en storhäst till tävling och en större ponny vid sidan av att hela tiden utbilda och sälja vidare.

Winnie är ändå 4 år nu år 2017 och är verkligen en sportig men bra tempererad häst som börjar sträcka sig upp mot större D-ponny, men det har ju tagit sitt lilla tag från Mon Amie som bara är 126 i manken såklart. Ja det är ett evigt övervägande och tänkande det där vill jag lova.

24

2 thoughts on “Ponnyavel och funderingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.