Hunnit i kapp livet + Winnies hoppass!

Hej allihopa, jag lever och har haft min första eftermiddag på en vecka nu där jag har lite tid över och det känns fantastiskt! Känns också fantastiskt att jag fått in så mycket jobb som jag har fått, det behövs! Men just idag slutade jag redan vid 13.30 och mamma hade gjort klart stallet när jag kom dit så jag vi styrde kosan direkt hem. Städat mitt rum och möblerat om, det blev superbra och supermysigt här inne, känns som att jag fick mer plats nu.

Skulle ha delat mina tankar kring Winnie igår men vid 20.45 var jag mer eller mindre stendöd. Somnade vid 21.00 medan min video exporterades, vaknade sedan när den var klar vid 21.30 och då laddade jag upp den på youtube medan jag låg helt däckad i sängen. Sedan upp med den här utan vare sig thumbnail eller beskrivning innan jag slocknade helt runt 21.45.

211

Winnie var i alla fall överlag otroligt fin. Fortfarande lite vinglig, obalanserad och orytmisk emellanåt men har full förståelse. Har jobbigare att sträcka ut sin högersida vilket betyder att hon gärna ställer sig inåt till höger i högervarv och vägrar böja sig inåt åt vänster. Så det jobbar vi mycket med på marken, att hon ska släppa igenom där och kan variera ställning och böjning utan att protestera. I sluten av passen brukar det fungera mycket bättre.

I själva hoppningen så var hon precis lika okomplicerad och cool som vanligt. Hoppar det man styr på. Blir lite djup och lång i formen och något ofokuserad på hindret emellanåt men jag låter henne sköta situationerna som uppstår själv just nu så att hon lär sig. Kommer hon nära så får hon lyfta på tassarna och kommer hon långt ifrån så får hon lösa det också, jag sitter bara på ryggen och stöttar samt vägleder henne, men det är hon som ska hoppa och som ska kunna ta beslut också.

Nästa hoppass tänkte jag introducera studs för henne, nu är det dags att sätta fart med det och serier så hon stärker sig lite. Sedan är det i övrigt banhoppning vi tänkte ge oss på däremellan så vi känner oss startklara i mars men det tror jag absolut. Hon blir lite väl djup i formen på hacket emellanåt, men så fort hon är fixad i munnen så kommer vi gå över på bett igen!

212

2 thoughts on “Hunnit i kapp livet + Winnies hoppass!

    1. Han är i hagen just nu 😉 Nä skämt åsido. Mamma har tömkört honom en hel del nu i veckan för hon har varit ledig och jag har jobbat varje dag nu. Han behöver tömköras en hel del till och slappna av inne i ridhuset innan ridning kommer på tal, så en sak i taget. Men han är kvar och han jobbar på bra på tömmen!

      / Johanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.