Dagens fantastiska ridpass med Winnie + bilder!

Winnie idag = Sjukt fantastisk. Vi tar det från början och jag bjuder på massa bilder!

214

215

Winnie var spänd till en början (bilder ovan) men i stället för att lägga sig på bogarna och springa så gör hon nu nästan tvärtemot, hon knäpper av i nacken och spänner sig i hela kroppen. Började jobba med att få henne att flytta undan inner bak och böja sig kring inner skänkel och länga ut halsen, samt mycket halter och övergångar och det dröjde inte länge innan hon slappnade av, började fokusera mer på mig och längde ut sig finfint!

216 217

När hon länger ut sig så hamnar hon fortfarande lite bakom lod och det är mest för att hon inte orkar eller har balansen ännu, det är sådant som utvecklas hela tiden. På bilden ovan hade jag önskat att hon kom fram lite mer med nosen och längde ut nacken något mer. Hon är ju en häst som har lätt att gå med hög nacke så det kommer bli mycket arbete med att få henne att sträcka ut på sig och komma fram med halsen och fram med nosen för att kunna bygga muskler och få henne att hålla i längden.

218

Emellanåt kortade jag dock upp henne lite grann och flyttade henne lite i sidled innan jag lättade i handen och red på framåt och då följer hon för det mesta med superfint fram och ger mig ett fint stöd i handen. Varierar mycket moment och form i min ridning och ser hela tiden till att hon är med mig. Travar på framåt, tar tillbaka, gör en halt, skrittar lite och flyttar henne, kommer fram i trav, gör en volt och ser till att hon följer med runt innerskänkeln, ställer henne utåt och ser till att hon flyttar undan fint för ytter och är rak, fortsätter rakt fram och ser till att hon är rak, flyttar henne inåt mitten och sedan tillbaka, böjer henne kring inner och så vidare. Det består alla mina ridpass på och idag hade hon verkligen släppt till ordentligt, det var ren fröjd att sitta på henne och jag tänkte filma i morgon så ni får se!

För några dagar sedan slängtravade hon in i galopp i princip, idag gjorde hon galoppfattningar från skritt (!!). Jag kunde flytta henne i sidled i galoppen och hon var så mjuk, följsam och reglerbar att jag bara satt och log uppe på ryggen. Avslutade med att galoppera på helt långa tyglar och hon bar sig själv prima och höll takten så fint (!!). Stora framsteg kan man ju minst sagt säga. Två dagar i hagen och en liten promenad igår gör susen på de unga hästarna, de behöver vila sig i form emellanåt och varje gång får man kvitto på att det är rätt! Älskar detta *.*

219 220 221 222

Bygga häst <3 Hon kan gå på sig lite till men det är en balansgång det där, men lite hull till vill vi ha och så vill vi ha lite att bygga muskler på också!

3 thoughts on “Dagens fantastiska ridpass med Winnie + bilder!

  1. Måste säga att det är en fantastisk liten ponny du har, blir nästan lite avundsjuk trots att jag lämnat ponny för länge sedan. Tror det blir en riktig kanonponny!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.