Det bästa beslutet jag tagit!

En ledig dag blev det för mig. Både huvud och kropp tackade och tog emot så jag har varit bosatt i sängen sedan jag vaknade i förmiddags. Först nu börjar kroppen bli lite levande igen, den har bara värkt och varit tung hela förmiddagen. Det var nog nödvändigt med lite ledighet för min del!

Skillnaden nu och för ett år sedan är att jag verkligen kan känna att jag är ledig när jag är ledig nuförtiden. Det kunde jag aldrig när jag jobbade med hästar. Den enda lediga dagen man hade var otroligt ångestfylld. Man ville liksom hinna med allt möjligt för att utnyttja tiden samtidigt som man bara ville ligga och vila för att kroppen behövde det innan nästa jobbrace drog igång. Man hann aldrig vila ut sig helt och hållet och ångesten som alltid låg som ett täcke över mig på vardagarna fanns där även på min lediga dag och den känslan är bland det värsta jag någonsin upplevt. En ständig ångest, oro och klump i magen dag ut och dag in är hemskt. Jag är så sjukt glad att jag vände mitt liv och blickade åt ett nytt håll, nya drömmar och nya utmaningar!

Nu kan jag känna att jag har tid att vara ledig på mina lediga dagar och jag lever inte med ständig ångest och oro som tidigare, det är mitt livs största befrielse. Kroppen är absolut trött och behöver sin vila emellanåt, men jag blir aldrig slutkörd i botten som tidigare. Mår man dessutom bra i själen så känns hela livet självklart lättare även om kroppen är trött. För ett år sedan var jag sjukskriven i ett par veckor på grund av hemska magsmärtor som förmodligen var orsakade från stress. Jag fick uppleva mitt livs första panikångestattacker och jag fick känna på hur det känns när man bara vill stänga in sig i ett mörkt rum, gömma sig under täcket och inte träffa en endaste människa. Jag fick känna på hur det låter när man kan höra sitt egna hjärta slå och det känns som det ska hoppa ur bröstkorgen. Jag fick känna på hur endast ljud utifrån och vissa tankar kunde trigga igång hjärtklappningen och ångesten något så makalöst mycket. Fyfan vad glad jag är att jag satte mig själv först där och då, lämnade allting bakom mig och flyttade hem. Det är förmodligen en av de största tjänsterna jag gjort mig själv hittills i detta liv. Jag släppte samtidigt taget om den enda drömmen jag då hade och visste inte alls vad framtiden hade att erbjuda. Jag grät hjärtat ur mig när jag sa hejdå till C på tågstationen helt oviss om hur framtiden skulle bli. Men jag gjorde det, och det är jag så innerligt tacksam över så ni anar inte.

Det tog många månader innan drömmarna började avta. Jag drömde samma sak hela tiden i flera månader innan det avtog och jag slapp vakna upp med att ångesten sköljde över mig. Men den avtog och mitt välmående kom sakta men säkert tillbaka och jag kan inte säga något annat än att jag trivs super med mitt liv idag. Det blev inte i närheten av hur jag trodde det skulle bli, men jag har helt klart hamnat rätt och jag har lagt många saker och många människor bakom mig på vägen. Gosh vad glad jag blir när jag tänker på att jag bara har fantastiska människor i mitt liv just nu och har plats för ännu fler!

Nu har jag vilat klart för idag och ska sakta men säkert ta tag i livet igen, en video ska spelas in, två hästar väntar på att bli ompysslade och därefter ska det planeras storslaget ikväll tillsammans med bestie för snart strålar vi samman igen, bara några dagar kvar! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.