Fokus med Winnie just nu

Fokuset med Winnie i ridningen just nu ligger egentligen på 3 olika saker

1. Att hon ska vara rak.
Hon skjuter gärna ut vänster bog så det är mycket fokus på att få in den, rakrikta/ställa utåt i höger varv och flytta in den där bogen i kroppen igen. Åt andra hållet vill jag ut framdelen lite på henne och få henne att böja igenom lite bättre till vänster, men hon vill ju gärna köra in bogen där i stället. Mycket fokus på att få henne rak.

2. Avslappnad.
Jag vill också att hon ska slappna av lite bättre men framförallt snabbare när jag kräver att hon ska vara rak. Hon stretar fortfarande lite grann och vill inte riktigt jobba igenom där, men det brukar släppa efter en stund. Vill ha henne som gelé att kunna ställa och böja åt alla håll och kanter, det är ju helt klart målet men sedan får man ta ett steg i taget!

3. Vill ha henne längre och lägre i formen
Hör också ihop med ovanstående punkt. Vill att hon ska slappna av och komma ner i en längre och lägre form. Därifrån arbeta avslappnat rakt och framåt. Det är jobbigt för henne just nu, men det är varje ridpass mål i slutet. Att hon liksom ska kunna arbeta där. Winnie har mycket rörelser och lite attityd också, det blir jobbigt för henne så man får smyga sig framåt. Men hon måste arbeta där för att kunna hålla, för just nu blir hon lite väl hög och spänd emellanåt. Men det saknas ju också mycket styrka hos henne!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.