Stressad hela tiden

Jag minns när jag flyttade hem från Tyskland för ett år sedan. Då var min tid värd guld eftersom jag levt i en otroligt stress där jag i princip hann med exakt det som behövdes varje dag men inte mycket mer än så. Jag hade ledigt en gång i veckan och även denna dag var fylld av ångest och stress. Upp och jobba på morgonen och sedan äta lunch och rida sin egna på lunchrasten vilket bara var stress, stress, stress för när jag väl var klar i stallet på kvällen så gick all tid åt till att tvätta, duscha, handla, laga mat och eventuellt hinna spendera någon timme vid datorn om jag hade tur innan jag stendog i sängen. Sedan var jag supertrött på min lediga dag och behövde vila, men behövde ju samtidigt göra allting jag inte hann när jag jobbade. Det blev liksom en ond cirkel och den stressen och känslan följde ju självklart med när jag flyttade hem också.

Även idag kan jag känna ”måste göra det, måste göra si, måste spara tid där för att hinna det” emellanåt men aldrig på det viset som då och det börjar släppa mer och mer. Nu kan jag njuta av att ta hand om mina hästar ordentligt, borsta lite extra, lägga mig 10 minuter på soffan på kvällen innan jag sätter igång med nästa syssla. Det kunde jag aldrig innan, då var det någonting hela, hela tiden och jag kände aldrig att jag kunde koppla av och fokusera 110% på det jag gjorde.

Det känns verkligen fantastisk att kunna släppa saker någon gång ibland nu och bara vara, inte göra och lägga 5 timmar i stallet utan att få ångest av det. Sedan får jag fortfarande inre anfall ibland när saker och ting som jag inte kan påverka går för sakta, men det är något man får försöka hantera. För saker som ligger utom räckhåll för en själv att påverka måste man lära sig att acceptera och deala med. Och för att inte tala om mina lediga dagar, OM jag njuter. Jag njuter också av att ha 2 timanställningar där jag själv helt och hållet bestämmer när jag vill och kan jobba, jag har liksom fått min frihet tillbaka på något vis och den värderar jag så högt så ni anar inte. Livet rullar verkligen på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.