Vi får alla ta konsekvenserna av våra val

I livet har vi alla möjlighet att själva välja vilka val vi vill göra. Ibland gör vi bättre val och ibland gör vi sämre val, oavsett om det är bra eller dåliga val vi väljer att göra så kommer vi alltid att behöva stå för konsekvenserna av dem. Man kan efter ett dåligt val eller ett misstag välja att faktiskt säga ”Hej förlåt, jag hade fel/jag har bettet mig fel/jag har gjort fel” och det kan vara okej, mer än okej! För vi är inte mer än människor och vi alla både gör fel och gör misstag här i livet men förhoppningsvis så lär vi oss någonting av det, det vill jag tro och hoppas i alla fall. Förhoppningsvis så förändras vi av dessa dåliga val till något bättre. Men vi kommer aldrig undan ifrån att vi måste stå för konsekvenserna av våra val, aldrig någonsin.

Jag har också gjort dåliga val här i livet. Val som gör att jag faktiskt sitter just här idag och inte är någon annanstans. Val som jag skäms över och val som jag aldrig någonsin i hela mitt liv skulle vilja göra om eller uppleva igen. Jag är inte heller perfekt, långt ifrån, precis som alla andra som jag delar denna planeten med. Och även om jag faktiskt också gjort hemska val, stått upp för fel saker och inte varit ärlig/ljugit så har jag efter detta ändå försökt hitta tillbaka till mig själv, till den Johanna som jag känner igen och till den Johanna som jag faktiskt vill vara och som jag vill att folk ska se och lära känna. Jag vill alltid vara den bästa versionen av mig själv och det viktigaste för mig i livet är att jag ska kunna kolla på mig själv i spegeln och känna att jag är sann.

Livet är en utmaning varje dag. Hur ska jag göra? Vad ska jag välja? Hur ska jag agera? Vad ska jag säga? Ska jag verkligen göra detta? Alla dessa frågor…

Jag kanske gjorde fel val igår att publicera denna film som jag gjorde? Vissa kommer ju tycka det i alla fall och eftersom att jag har valt att göra det så måste jag ju också stå för konsekvenserna av det vad det nu blir. Men samtidigt – Att ett djur ser ut på detta vis gör så fruktansvärt ont i mig så ni anar inte. Jag hade kunnat dela med mig av mycket på denna blogg men har valt och fortsätter välja att inte göra det. Jag lämnar det här, åtminstone för tillfället och går vidare med allt roligt som mitt liv innebär just nu.

4 thoughts on “Vi får alla ta konsekvenserna av våra val

 1. Tycker du gjorde ett helt grymt val, ingenting du bör känna ånger över.
  Människan som misskött denna häst så fruktansvärt, h*n ska känna ånger, ingen annan! Och tragiskt nog är detta bara en av gaaaalet många hästar som sett precis likadana ut efter en viss tid hos h*n.
  Det skär i hjärtat och vrider sig i magen. Hur kan man? Varför gör man?

  Du är fantastisk Johanna, både du och Danai! Står bakom er till 210%!

 2. Hej, det tycker jag verkligen inte. Du gjorde inte fel på något vis, det är ju bara verkligheten att hästen såg ut på det viset. Det hade kanske varit en annan sak om hon varit allvarlig sjuk eller liknande och det verkligen var oundvikligt att hon tappat vikt. Du ska absolut inte ta åt dig, så länge man inte hänger ut en person på falska grunder ser jag inte hur det kan bli fel.

 3. Helt rätt. Vi har själva en häst därifrån som vi hämtade i samma skick. Har inte gått ut med det men allt finns dokumenterat på bild och med vet intyg.
  Den va dessutom lämnad själv i ett stall då vederbörande flyttade verksamheten.
  Har nu hämtat sig men har magsår och blir lätt väldigt stressad. Går inte att lämna själv mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.