Another day

Another day, another skrittrunda. Men hela tiden fram tills i eftermiddag ska gå till att göra saker som jag varit för omotiverad till att göra på eftermiddagen, däribland laga lunchlådor till nästa vecka, svara på vissa mail och lite annat småpyssel som jag lätt skjuter åt sidan på kvällarna.

Planen med Humlan nu framöver är i alla fall att hon ska fortsätta skrittas igång i 1,5 vecka till innan vi sakta smyger in lite trav på henne. Jag vill verkligen ta det lugnt och bygga upp henne rätt redan från början så i princip varenda ridpass framöver kommer att vara ute i skogen för att hon ska få känna att det är roligt och för att få lite extra framåtbjudning. Vissa pass kommer med tiden att förläggas till ridbanan där jag vill longera henne i en längre och lägre form för att börja bygga upp hennes väldigt muskelfattiga rygg. Så ett bra tag framöver så tänker jag att det blir mycket skritt och sedan mycket trav för henne, både trav ute på hårt underlag i skogen men också trav på linan till en början. Galoppen väntar jag med ett tag till och hoppning likaså såklart även om Humlan tagit sig mycket, mycket fortare än vad jag hade trott och räknat med. En sak och en vecka i taget. Det viktigaste målet för mig hela tiden är att Humlan är glad och positivt inställd till arbete!

Idag har Wille tagit några små språng med sin tillfälliga beridare sedan ett tag tillbaka. Utvecklingen går i alla fall hela tiden på rätt håll och Wille tar saker och ting med mer ro för varje gång. Självklart kommer han alltid vara explosiv och reaktionssnabb men det ser jag som något positivt och innan detta år är slut så kommer Wille förhoppningsvis ha varit ute och tävlat även om det inte är med mig i sadeln. Spännande ändå ju! Han är så sjukt snygg i kroppen nu trots att han fortfarande är bebis, vänta tills dagen när han är färdig liksom. Mums.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.