”Hoppbilder” på Wille!

Idag fick jag chansen att se Wille ridas igen, det är superroligt att se och jag som ser honom så sällan kan verkligen se framstegen. Mycket mer avslappnad, mycket lydigare, det existerar numera i princip en broms hos hästen och hela han börjar liksom se ut mer som en häst. Verkligen roligt att se. Idag var det desssutom premiär på utebanan och det gick finfint, de passade även på att hoppa runt lite grann på minihinder och Wille gör det så otroligt enkelt. När han går där han ska och fokuserar på det han gör så har han så otroligt lätt för sig, gör galoppombyten som om han aldrig gjort annat, kortar ihop sig när man ber och länger när man ber. Det här är en liten drömhäst så småningom vill jag lova. Men just nu är jag bara så tacksam att vi har hittat en ryttare som tagit sig an honom nu under vintern och gjort ett superjobb, jätteroligt att se! Rider honom otroligt trevligt utan att störa eller göra någon big deal av saker.

Nu går utvecklingen undan! Och även om han reagerade idag för saker eller sparkade lite bakut i protest så for han ändå inte iväg till Kina efter det utan fortsatte bara med det han skulle efteråt. För spooky och explosiv kommer han alltid att vara, det ska bara användas på rätt sätt!

5 thoughts on “”Hoppbilder” på Wille!

  1. Tack för en grym blogg!!

    Jag undrar… Finns det fler här inne som är vuxna nybörjare inom ridsporten? 😀 Vill gärna komma i kontakt med er i så fall! Kunde vara kul att utbyta erfarenheter och så! Och kanske någon annan som bloggar också?

    Jag har börjat blogga om min resa in i hästvärlden, som vuxen nybörjare. Kika gärna in på bloggen och dela med er av era erfarenheter!!! Vore jättekul att få kontakt med fler i samma sits! 🙂 (hihi, nu var jag väl fyndig?)

    <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.