Update Humlan

Känns underbart att vara lite smått på gång med Humlan. Jag smyger verkligen framåt med henne och vi har börjat trava så smått ute i skogen som tidigare nämnt. Det är mycket avsaktningar, halter, ryggningar och igångsättningar just nu då hon gärna springer iväg, släpper bakbenen efter sig och hänger i handen. Vill bara ha henne lång och låg, att hon ska komma upp med ryggen och vila på steget, bli lätt i handen och trampa under med bak. Det är liksom målet i ridningen just nu och där ska hon joggas igång och sakta börja bygga en överlinje.

Galoppen har vi inte börjat med ännu, mer än att jag gjorde en galoppfattning i smyg idag ute i skogen bara för att känna hur hon känns. Finns en del att jobba på, men galoppen är verkligen hennes starka gångart. Men vi väntar ett tag till med den innan vi kör igång på riktigt.

I övrigt börjar hon äntligen skritta på lite grann. I början var det som att sitta på en kamel, hon rörde sig knappt framåt. Nu har jag ändå fått henne att bjuda på fint framåt, skritta genom kroppen och ha kontakt i handen också. Liten bit kvar innan jag är helt nöjd med hennes skritt men vi är verkligen på god väg. Framåtbjudning och arbete genom kroppen är A & O, och det finns mycket att hämta hem i skrittjobbet också! Håller på med mycket skänkelvikningar också för att se till att hon är helt med mellan hand och skänkel.

Tänkte att jag ska försöka knäppa lite nya bilder på henne i helgen också trots att hon fortfarande (!) har vinterpälsen kvar!

One thought on “Update Humlan

  1. Finns det film på dessa ”ridpass”? Hade varit så jäkla kul att se första gången du satt på henne efter återhämtningsperioden och nu någon månad senare! Samt första traven, första galoppen, första passet med bommar/hinder!

    Grymt jobbat Johanna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.