Första passet på ridbanan; Humlan

Idag genomförde vi första ”passet” på ridbanan. Det bestod mest av halter från skritt och sedan 15 minuters jogging med massa övergångar och tempoväxlingar. Hon lägger sig gärna i handen, blir framtung och springer iväg för att slippa jobba ordentligt bakifrån. Men för varje avsaktning och för varje tempoväxling så blir det bättre, så vi knegar vidare med det konceptet samtidigt som jag försöker hålla henne rak men jag vill också att hon ska böja igenom korrekt i kroppen. Kroppsdelarna är inte riktigt på plats ännu men förhoppningarna är höga, det släpper med lite mer ridning!

Dessa är de fina bilderna, jag kan säga er att det finns många mindre smickrande från dagens ridpass. Hon behöver bygga upp hela sin överlinje ganska ordentligt, babysteps.

Efter ridpassen så brukar jag greppa tag om hennes halsmuskel. Det var på riktigt omöjligt för några veckor sedan, totalt omöjligt. Mina fingrar krampade när jag försökte i princip. Idag så går det SÅ mycket enklare så vi är på väg åt rätt håll även där. Lite i taget, hon är i alla fall otroligt nöjd med tillvaron just nu och det är underbart att se!

2 thoughts on “Första passet på ridbanan; Humlan

  1. Du har fått upp Humlan så fint i hull på så kort tid! Verkligen imponerad. Jag får hem en spinkis på söndag. Ingång med kondition men väldigt muskelfattig överlinje och dåligt hull. Har du några tips? Foder som hjälper, lusern, proteinpellets? Veterinärbesiktigad och tänderna kollade!
    // Lovisa

    1. Vet att hon fått något proteinfoder tidigare men hos oss går hon på massvis med hö och utöver detta en hel del grönpellets från Lantmännen som jag tycker fungerar superbra på tunna hästar, se bara till att blötlägga den ordentligt 🙂 Men något annat superknep sitter jag tyvärr inte inne på, men alla mina går på grönpellets då Wille växer otroligt mycket och tappar sig ganska ordentligt i vissa perioder annars!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.