Svar på frågestund – Del 1

Vad hände egentligen med Bullen?
Bullen är sedan en tid tillbaka inte hos mig längre och mer ingående än så kommer jag inte att gå.

När kommer Nashville att flytta hem till dig? Hur är planerna kring det? Hans uppväxt och sådär?
Först och främst får han gå kvar fram till nästa vår med Mon Amie då jag inte vill skilja för tidigt. Sedan får vi se vilka dörrar som öppnar sig, om han flyttar ner hit eller någon annanstans. Planen är ju dock självklart att han ska få gå på bete hela den perioden när det fungerar då det i mina ögon är det mest optimala sättet för en unghäst att växa upp på. Så förhoppningsvis kan jag hålla honom på det sätt som jag anser är allra bäst – bete, lösdrift och så vidare och allra helst självklart i närheten så jag kan träffa honom och hantera honom.

Sedan när grabben blivit större så är min plan att han ska tränas och kunna gå igenom som godkänd hingst! Det är både min dröm, förhoppning och mitt mål i alla fall.

Planer med Wille?
Wille har precis haft sin 4-årsvila och har börjat sättas igång ganska nyligen. Grejen med Wille är att han måste få den tid han behöver och det har varit svårt att säga hur lång tid allt arbete med honom tar. När vår ryttare som rider honom satte sig upp för första gången i vintras så drog hästen nonstop runt i ridhuset varv, efter varv, efter varv medan jag satt och höll för ögonen. Men hans utveckling har gått framåt superfint men jag känner inte att jag är redo att sitta upp ännu med risk att förstöra mer än att hjälpa. Jag känner helt enkelt att en sådan häst som Wille gör sig i dagsläget bäst med en ryttare som honom vi anlitar. Men planen med honom är att han förhoppningsvis ska kunna komma ut och starta till hösten (kan bli spännande…) och att jag så småningom ska kunna rida honom men det är nog bara en tidsfråga. Wille kräver dock sin tid och har lite tillitsproblem men också en hel del attityd när han sätter den sidan till.

Är du fortfarande tillsammans med killen från Tyskland?
Jag och ”C” som han mestadels gått under här på min blogg har sedan en tid tillbaka valt att gå isär, no hard feelings.

Vad händer med Winnie?
Winnie sparkade tidigare under våren på sig ute i hagen (så nej det är absolut inte ridrelaterat som jag vet att vissa vill få det att se ut som..) och har sedan dess haft en lugnare period och vi har också passat på att sammanstråla denna period med hennes vila. Hon är nu igångsatt enligt kunnig veterinärs rekommendationer och kommer inte ha några som helst problem i framtiden så det finns inget att oroa sig över för någon. Winnie är väldigt sparsamt tagen under sin korta tid som ridhäst och jag ser ingen anledning till att göra på något annat vis heller med en häst som har så lätt för sig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.