Gårdagens Winnie + Storhästarna

Fokus med Winnie är precis som jag alltid tjatar om allt basicarbete som är så otroligt viktigt. Det handlar om att hon ska vila på steget och inte rusa iväg, jag ska kunna länga ut tygeln och hon ska söka sig nedåt fast i samma takt, det vill säga varken öka takten eller minska den. Hon ska söka jämt stöd i munnen och böja igenom i kroppen när jag ber om det. Just nu jobbar jag mycket med att flytta henne undan för inner skänkel och fånga upp på yttertygel men också ytter skänkel åt andra hållet. Jag vill kunna mixa och ställa fram och tillbaka precis hur jag vill utan att Winnie går ur formen eller ändrar på takten. Men hon är bara 4 år och vi tar helt enkelt en sak i taget, men det är vår målsättning hela tiden och hon utvecklas hela tiden på rätt håll tycker jag!

Har precis samma tänk på Humlan men hon börjar bli riktigt fin och stadig nu, galoppen är nästa projekt som dock har tagit sig ordentligt. I början var det lätt sits, hon hängde i handen och stack iväg med mig samtidigt som hon skuttade lite överallt. Nu kan man ändå sitta ner lite lätt i sadeln och galoppera henne på små volter, det är en härlig skillnad.

Wille genomförde sitt första ridpass efter vilan igår med I på ryggen. Han hade tydligen varit väldigt loj och lugn, något bakom skänkeln. Men Wille är inte riktigt någon man bara går på framåt så det tar den tid det tar där också, men upplever att han har blivit ännu mer tillfreds och trygg i sig själv efter sin sommarvila!


Haha hon ser för rolig ut på bilden ovan men samtidigt visar hon också lite av sin fantastiska skritt, för hon trampar verkligen igenom något makalöst i skritten och hela hästen liksom gungar fram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.