Svar på fråga: Rida ponny?

Hur fin jag än tycker att Winnie är kan jag inte låta bli att tycka det är lite bortkastat att du fortfarande sitter och tragglar på ponny. Men jag antar att du har en plan med det?

Har du läst bloggen så vet du om att hon ska säljas men det känns mer värt att sälja en häst som är i ordning och tävlingsklar än vice versa. Och för det andra så tycker jag det är roligt att rida ponny och det är ingenting jag kommer att sluta med. För det tredje så har jag två storhästar vid sidan av så jag får min storhäst-ridning också och jag satsar inte heller sådär jättehögt som jag kanske hade velat tidigare.

Sedan är det ju också så att jag tycker att ponnyaveln är superrolig och det är fantastiskt material vi har haft att jobba med som har gett underbara barnponnyer. Så att kombinera nöje med nytta är ju aldrig dumt och någon måste ju avla fram bra hästar till barnen också och en del av dem kanske är jag? Om 3 år har jag en Nashville att rida på och försöka få godkänd som ridponnyhingst. Och fram tills dess kommer jag nog ha lite projektponnys vid sidan av bara för att jag tycker det är superroligt 🙂

5 thoughts on “Svar på fråga: Rida ponny?

  1. Har du nåt tips på hur man lär sig att utbilda unghästar/ungponnys? Det bästa antar jag är att vara med någon som kan och se hur den gör, och eventuellt hjälpa till, alltså ”learning by doing”, men om man inte har den möjligheten?

  2. Många som letar ponny säger att de vill ha en som är utbildad av vuxen, säger en annan vuxen som har ungponny 😉

  3. Jag har oxå en ponny som jag fött upp själv efter min gamla tävlingsponny som vi tyvärr fick ta bort förra året. Min är visserligen sex i år och ska säljas så fort han är igång efter lite sommarpaus? Han har precis som din väldigt mycket potential men har vart extreeemt sen i sin utveckling vilket gjort att jag hellre sparat honom till den dag han är mogen för att bli något barns nummer ett. En bättre grund för en framtida barn/tävlingsponny än att fostras och få grunder av en kunnig vuxen anser jag inte att en ponny kan få. Sen att min ponny va min ögonsten i 16 år och det är hennes enda avkomma gör inte att jag känner att jag vill ”kasta iväg” honom bara för att jag inte ”borde” rida ponny längre? Tilläggas kan att jag är 31 och tävlade hans mamma upp till 110 som häst då jag inte hade möjlighet att köpa häst direkt när ponnyåren va slut.

  4. Älskar ponny och är 21 nu! Kommer aldrig lägga ner det även om jag nu har storhäst också! Är väl jättebra att det finns små vuxna som utbildar bra ponnyer! Har man fött upp så är det ju roligare att vara med och se vad det kan bli av ponnyerna innan man säljer till barn som kanske inte klarar av att förvalta på de sätt som man själv gör… Många är ju beredda att betala för bra stammade och utbildade ungponnyer! 🙂

  5. Inget fel på att rida ponny! Däremot toppen att samtidigt rida storhästar, precis som det är nyttigare att rida flera olika hästar om man vill utvecklas. 🙂 Tycker det är jättebra att det finns vuxna ryttare som väljer att utbilda ponnyer som sedan kan ridas av barn eftersom det ger både ponnyerna och barnen/ungdomarna bättre förutsättningar. Tycker också det är kul att vi blir fler vuxna som tävlar ponny bland storhästar (dock i dressyr jag syftar på då, vet inte hur det är i hoppningen). 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.