Live in the present

Har ni någonsin tänkt på hur varje litet steg vi tar i livet kommer att påverka något otroligt i framtiden? Man kanske inte tänker på det just i det ögonblicket, men alla val jag tidigare har tagit i livet har ju lett mig dit jag är idag. Oavsett vilka val det har varit egentligen. Jag valde att flytta utomlands, valde att flytta hem, valde att avsluta relationer som inte var 100% och valde att åka till vissa platser vid särskilda tidpunkter. Mötte nya människor, avslutade relationer och träffade andra. Allting har ju påverkats av tidigare val och nu står man här, den 8 augusti 2017 och undrar hur allting kunde bli som det blev? Men är också väldigt tacksam över att allting är som det är. På något vis kan man känna att man är på rätt plats vid rätt tid och att oavsett hur dåligt man har mått tidigare, oavsett vilka dåliga val man gjort och vilka situationer man har satt sig i så kan man ändå inte låta bli att vara tacksam över det. Över lärdomarna och över allting som de valen påverkat livet som jag lever precis just nu.

Det är ju faktiskt vår historia som formar oss till den vi är. Misstagen som får oss att förhoppningsvis inte göra om samma saker. Som får oss att bli klokare. Som får oss att tänka om och som får oss att kanske hela tiden försöka vara lite mer här och nu. Mycket skit ska man gå igenom, det kommer vi aldrig att komma ifrån för det hör livet till. Man får bara försöka att lära sig att åka den där bergochdalbanan som livet innebär och förstå att det kommer toppar när man är längst ned i en dal, men också passa på att njuta när man väl är uppe på toppen innan det vänder igen. Det är liksom inte målet eller målen i livet som är hela grejen, utan faktiskt resan dit och längtan efter någonting. Jag tror man måste ta tillvara mer på det ibland och inte stressa förbi nuet för att man är ivrig efter att springa i mål.

Och precis som alla säger, ta vara och ta hand om de nära och kära du har för man vet aldrig när det är för sent. Och man får aldrig tid nog så det räcker med de man älskar så passa på att älska så mycket du kan i stunden och vara så närvarande man bara kan vara. För det är de ögonblicken i livet som faktiskt är de fantastiska, vi måste bara öppna våra ögon för dem och försöka vara lite mer här och nu hela tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.