Humlan hoppass – 22 augusti

Här kommer ett väldigt försenat videoklipp från hoppningen i början av förra veckan. Tycker man ser en hel del skillnad från första oxersprånget till sista, men också från tidigare hoppfilmer. Inte minst första gången vi hoppade bana. Det är roligt att kunna se utvecklingen på det viset, att kunna gå tillbaka och jämföra. Jag ska försöka boka in en hoppträning så fort som möjligt framöver, det ska bli spännande!

9 thoughts on “Humlan hoppass – 22 augusti

 1. Jag undrar varför du envisas med att rida henne i en sån kort och långsam galopp? Självklart blir det jobbigt för henne att hoppa och efter hindret måste hon hitta balansen igen och då springer hon på. Det är ju faktiskt som stt cykla, desto långsammare ju vingligare. Man behöver lite fart för att det ska vara stadigt.

  1. Just nu är vi i ett läge där jag försöker hitta en rytm och ett tempo som passar bra anpassat till hindrets höjd osv. Låter man henne vara lite mer fri och i mer öppen galopp så kör hon upp huvudet och rusar iväg, då backar jag heller tillbaka ett steg och rider i en något kort galopp. Det är också därför hon har lättare att hoppa räcken just nu, för då kan man spänna bågen lite mer, men på en oxer vill jag låta henne vara lite mer fri eftersom att hon då måste hoppa längre och det är en otroligt balansgång just nu. Det sista man får göra är att rida iväg henne och ju större galopp jag har satt i henne just nu desto mer har hon sprungit iväg självmant innan hindren. Men för varje gång upplever jag att vi tar ett kliv åt rätt håll och i slutet av passen kan jag mer och mer låta henne få galoppera på mer och mer utan att det för den sakens skull blir pannkaka. 🙂

 2. Tänkte fråga om du jobbar något med att få in dina armbågar? Har du något speciellt sätt eller är det bara att försöka tänka på det?

 3. Hej, tycker du gör ett jättebra jobb med Humlan, visst går det framåt, fortsätt kämpa vidare, dock måste jag hålla med ovanstående kommentarer om att det känns som du hoppar lite i undertempo, sen lite snyggare att titta på om armbågarna inte sticker rakt ut ?

  1. Folk har sådana sjuka problem med mina armbågar så det är helt sjukt emellanåt, så länge jag känner mig avslappnad uppifrån ryggen så är det väl inte hela världen om mina armbågar (främst min högra) sticker ut lite. Den sticker ut till vardags också även när jag inte sitter på hästryggen. Självklart kan man lägga ner en massa fokus och fixa till det lite bättre, och emellanåt kommer jag på mig själv men det är inget jag lägger största fokus vid just nu. Och sedan ska jag tillägga om undertempot att man ska inte döma tempot helt utifrån en film för det går inte alltid att avgöra när man bara kollar på en skärm, nu kan jag dock hålla med om att jag rider i något undertempo och det är också ett medvetet val. Det är lydnad och kontroll inför framtida hoppass.

 4. Tråkigt att se att du är så hård i handen. Tror det är en riktigt fin häst. Låt henne va lite efter hinder så hon får hitta sin balans, ha inte för bråttom. Jag störde mig på det när du red flex också tyvärr. Det är ingen grand Prix där du måste ha tillbaka hästen två galoppspång. Jag själv har också fått skäll på träning att jag börjar ratta för tidigt efter hinder.

  1. Förstår din poäng, har också fått höra det på träningar och försöker reflektera mycket över min egna ridning. Just nu lägger hon sig helt platt efter hinder och galopperar iväg som om det vore ett löp, på bogarna och hela kitet. Vi har verkligen lång väg kvar att gå men anser också att utveckling gått otroligt fint på rätt håll. Det vi gör nu är ren skitgöra, hade absolut kunna klippa bort flera delar i mina filmer, men det är också lite av grejen att jag vill visa hur hon är och beter sig så kan man se utvecklingen också. Det viktigaste anser jag är att man aldrig blir fast i handen, men en ordentligt halvhalt kan behövas emellanåt.

   1. Tack för ditt svar, jag förstår också din poäng med att vilja jobba på just att hon inte ska springa iväg när man rider på småhinder. Samtidigt måste hon ju få space att balansera sig själv. Ska bli intressant att se eran utvecklig!

 5. Att folk kommenterar armbågarna är väl antagligen för att det faktiskt ser förjävligt ut och att det är en ful ovana du fått eftersom du inte gjort innan (iaf inte lika mycket)
  Att det inte stör hästen och att du är avslappnad är ju jätte bra men de allra flesta vill ju ha en bra sista och att det ska se någorlunda fint ut vilket det faktiskt inte gör när man kör fågeldansen. Men trivs du med det så för all del, fortsätt ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.