Fortsätta med aveln?

Har jag på något vis ekonomisk möjlighet att kunna behålla och betäcka Winnie till våren/sommaren så går jag verkligen i de banorna just nu. Som nämnt så många gånger förr så vore det syns att bara låta aveln vi bedrivit bara rinna ut i sanden. Anledningen till att hon främst blev till salu nu under hösten var för att jag hade en väldigt spännande storhäst på G som jag gärna hade sålt Winnie för att kunna köpa. Nu blev dock inte fallet så och Winnie är det jag har att rida på och utveckla just nu. Och efter söndagens tävling så fick jag verkligen mersmak på detta och det var så fruktansvärt roligt att sitta på sin egna avkomma som man fött upp, ridit in och utbildat. Det var verkligen något extra det där. Och hade hon kunnat ge mig ett stoföl så hade jag kunnat fortsätta skratta mig lycklig.

Finns möjligheten att kunna ha fler hästar till nästa sommar så absolut. Men då går det inte att ha dem inackorderade någonstans utan då får man antingen försöka hitta ett eget stall att hyra, då tillkommer självklart också allt arbete. Alternativt skicka iväg henne någonstans där hon kan gå på lösdrift och sedan ta någon annans ponny att utbilda och visa upp under tiden. Möjligheterna finns ju alltid. Mycket att fundera på, men inget jag behöver bestämma just nu. Ni som följer mig här vet hur allting ändrar på sig i takt med att livet ändrar på sig haha!

3 thoughts on “Fortsätta med aveln?

  1. När vet/kan du berätta om det du funderade kring Nashville? Som du hade ringt SLU kring? Låter spännande men läskigt?

  2. Jag hade låtit henne tävla några år först innan jag tog föl, hon är väl 4? 🙂

    Har egen gård och det är verkligen inte billigare att ha häst för det, utan räknar man på det är det billigare att inackordera faktiskt, har för mig det var upp till fyra st, sen blev det dyrare (beror ju lite på storlek o kostnader på gården, men detta är räknat på en rätt normalstor). Men det är så billigt att hyra in sig o då har man ofta samtidigt möjlighet till ridhus o bra banor osv. Knappt någon tar ju betalt vad det borde kosta eg för en inackorderingsplats, det är ren sponsring i många fall om man räknar på det.

    Så med det sagt menar jag bara att det blir lika dyrt/billigt hur du än gör tror jag, så tycker absolut du ska ta föl men vänta något år så du får njuta av de roliga unghästtävlingarna, finns det något roligare än när bebisarna gör framsteg liksom? De är ju typ alltid duktiga för allt är ju nytt 🙂

  3. Jag kommer med största sannolikhet att flytta till Skåne i slutet av nästa sommar. Kommer då att bo på familjens mindre gård och ha min häst där. I och med det behöver jag sällskap åt mitt sto och har tänkt att annonsera ut om stallplats. Det är ett enkelt, litet stall med tre boxar varav en tillräckligt stor som fölbox åt ponny. Har ingen ridbana och kommer därför att hålla hyran låg, fälten går utmärkt att rida på nästan hela året och ridhus finns i närheten. Fantastiska ridvägar. Det ligger utanför Tomelilla, som ju inte är så nära dig men om det låter intressant för en period så hör gärna av dig.
    Familjen har erfarenhet av egen småskalig uppfödning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.