Svar på fler frågor

Har du redan flyttat hästarna en gång nyligen? Kan inte du förklara lite hur det ligger till? Om det är av väldigt personliga skäl så behöver du såklart inte gå in på detaljer men jag är lite nyfiken på hur du har dem nu, varför du vill flytta och till vad. Är det till exempel för att dem närmare, bättre ridmöjligheter eller något sånt?
Vi flyttade Winnie och Wille till Åsbo Ryttarförening i Ljungbyhed i slutet av december förra året. Jag har under året som gått bott i Ljungbyhed tillsammans med mamma, jobbat 1 mil hemifrån och haft hästarna 2km hemifrån. Nu sedan en mycket speciell människa klev in i mitt liv så pendlar jag 2h enkel resa bara för att ta mig till jobb de dagar jag är här. Sedan har jag hästen på ett tredje ställe vilket gör det väldigt svårt för mig att få ihop livet helt enkelt. Att flytta Winnie närmre Hörby där jag mer eller mindre spenderar all min lediga tid just nu är därför ett ganska logiskt val (antar jag). Så jag kikar nu efter stallplatser inom några kilometer så att jag enkelt kan ta mig till och från stallet. Blir fortfarande en hel del pendlande men desto enklare att inte ha hästen i mitten av detta och förlora en massa tid på det. Så det ska nog lösa sig och bli jättebra!

Hur gick mötet med mentala rådgivaren? 
Möte och möte, det var en föreläsning. Jag kan förstå varför folk blir helt lyriska och inspirerade av denna man, absolut. Men det har står och säger är saker jag själv antingen fått höra sedan barnsben eller också saker jag brukar säga till mina vänner i tuffare perioder. Det vill säga, mycket av det han sa är jag redan mycket medveten om och det är saker jag tillämpar i mitt liv vardagligen. Men sedan hade han en hel del saker som är nyttiga att ta med sig i framtiden också såklart. Att slåss mot sina tankar är en daglig fight, det vet vi nog alla om oavsett vad det gäller. Men jag har varit bra på att ”bara göra” det genom alla år som gått, vad är det värsta som kan hända liksom? Inte att man dör i alla fall så ut där och våga prova på allt ni vill och tror på säger jag bara. Jag tycker nog absolut att han är värd att gå och kolla på, men för mig blir det nog inte fler gånger.

One thought on “Svar på fler frågor

  1. Hej Johanna! Jag har en liten fundering till dig. Som det ser ut just nu kommer jag köpa ett föl vid årsskiftet. Jag har lång rid- och hästvana men aldrig haft ett föl förut. Tanken är att jag ska forma den själv och även vara med under inridningen. Vad anser du är viktigt när man just skaffat föl? Hur ofta har du hanterat dina föl? Vad brukar du göra med dem? Vad är viktigt att lära dem? Skriv gärna allt du kan komma på, är super nervös men också väldigt taggad!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.