Vad händer nu + svar på frågor!

Ja vad händer egentligen nu? Ska jag stå utan häst? Ska jag köpa storhäst? Svaret är faktiskt nej på samtliga frågor. Någon storhäst blir det inte ännu av ekonomiska skäl. Det kostar pengar både att investera i en bra storhäst men också att hålla en storhäst och efter alla turer förra året med Flex och Winnie så känner jag att jag vill kunna andas ett tag, komma igång och jobba ihop en buffert inför framtida hästköp. Sedan kan jag ha råkat bli lite småförälskad i ett sto, men hon är bara 1,5 så det är inget som är aktuellt i dagsläget på något vis ändå samtidigt som jag inte känner mig redo att gå över på storhäst och bara köra 1 storhäst resten av livet.

Jag älskar ju hela denna biten med att utbilda, starta lite tävlingar och sedan så småningom sälja när rätt hem dyker upp. Jag tycker ju verkligen att det är jätteroligt och därför letar jag nu efter ett ponnyprojekt. Den ska i årsskiftet bli 4 eller 5  år, möjligtvis är 6 också okej men då brukar också priserna stiga för mycket. Den ska vara D-ponny, gärna hur grön som helst eller efter i utbildning för det gör absolut ingenting. Sedan ska den vara sund och pålitlig, så mycket mer kräver jag inte förutom att den självklart ska gå igenom en besiktning.

Jag har redan plöjt igenom 100-tals annonser (hehe) och faktiskt hittat en som jag kan tänka mig. Vi får väl helt enkelt se, en sak i taget! Ska fortsätta finkamma annonssidorna och höra med alla man känner.

Får man fråga hur det kom sig att hon såldes dit? Hur fick familjen upp ögonen för Winnie?
Efter tävlingsdebuten med Winnie så bestämde jag mig trots allt för att behålla henne ett tag till för att hon helt enkelt är så fruktansvärt rolig att rida men också så coolt inställd till tävlingar. Dock låg hennes gamla annons kvar någonstans långt bak på Hästnet som jag glömt bort och vips så hade jag ett mejl i inkorgen från en svensk familj i Belgien. Denna familj känns verkligen helrätt så efter en helg med provridningar så ville de ha henne och jag kände att det kommer bli superbra!

Är nyfiken vad som händer efter, antar ny häst på g?
Som sagt, storhäst får vänta. Åtminstone egen.

5 thoughts on “Vad händer nu + svar på frågor!

  1. Kan du inte uppdatera din beskrivning? Där står att flex fortfarande är din aktuella häst, Winni ska betäckas vår 2016 etc 🙂

  2. Är du inte öppen för att samarbeta med någon uppfödare, dvs att mot betalning rida och utbilda/tävla lovande unghäst, ja du vet hur det brukar gå till i hästvärlden..? 😉 Det känns som att du, med din fina och känsliga ridning, skulle kunna vara väldigt välkommen att rida många (fina) unghästar åt uppfödare.

    1. Jo det är jag absolut, har inte haft möjlighet tills detta fören nu så jag ska försöka se mig omkring och se om man kan komma fram till något spännande med tiden 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.