Svar på frågor – Del 2

Är din plan med ny ponny att sälja och i så fall inom vilken tid ungefär?
Ja min nästa ponny ska också säljas så småningom. Då jag köper eller letar efter en grön ponny så kommer det självklart ta längre tid. Men när de är stabila, hoppar enkla banor och kan åka iväg och hoppa P&J/tävla så känner jag mig redo att sälja till en mindre ryttare som kan ta vid och förhoppningsvis ha mååånga roliga år tillsammans med ponnyn! Och hur lång tid detta tar vet man ju aldrig, men gissar på mellan 6-10 månader.

Börjar du kanske fundera på att hålla på med ponnyer till största delen istället för storhäst, ser du det som din framtid? Tänker typ avel eller förmedling.
Ja, jag ser mig nog pyssla mest med ponnyer även i framtiden. Både föda upp själv, men också ta in för att tävla, visa, utbilda och förmedla! Sedan vill jag ha en storhäst också så småningom men ännu är jag inte riktigt där.

Varför sålde du Winnie? Hur långt tid tar de att köra ner en häst till Belgien?
Planen med Winnie har alltid varit att hon skulle säljas. Nu bestämde jag ju mig att behålla henne ett tag till efter tävlingsdebuten just för att hinna njuta lite av hur fin hon var samt visa upp henne och oss lite då det dessutom ser bra ut för mig som uppfödare. Nu dök ju dock det perfekta hemmet upp så då kunde jag inte riktigt stå emot, det viktigaste för mig är att jag vet att hon får det bra och bli omhändertagen på bästa vis. Och det vet jag att hon blir nu!

Hon lämnade Sverige fredag 03.15 och var framme i sitt nya hem i Belgien på lördag eftermiddag. Det plockar ju upp och släpper av andra hästar på vägen, samt så vilade hon i ett stall någonstans på vägen också.

Ny häst? 
Ny ponny blir det ett par omgångar till innan dagen kommer när jag kan köpa mig mina drömmars storhäst men förhoppningsvis även fortsätta med ponnyer även då!

Vad hände med Humlan? Vet ju att hon är hos Danai men vad hände mellan er?
Danai valde att ta tillbaka Humlan i höstas and no hard feelings angående just det från mitt håll. Mer än så har jag inget intresse av att kommentera 🙂

När får du hem Nasse?
Till våren är nog planen att försöka ta hem honom, ska luska lite i lösningar. Vill ha honom nära så jag kan hantera honom, helst i samma stall som jag står i nu. Ska fundera några rundor fram och tillbaka!

2 thoughts on “Svar på frågor – Del 2

  1. Hur vågar du låta någon annan köra din häst till Belgien? Det är ett otroligt stress moment och lång resa som tar på krafterna. Om man nu nödvändigtvis måste sälja hästen utomlands så borde man väl själv köra dit de så mam vet att hästen kommer fram i lugn och ro? För mig är det egoistiskt att skicka iväg en häst på en lång resa sådär. Vem ser till stt de får röra på sig? Vem fixar vatten? Sköts det som det ska? Hur vet ni det?

    1. ”Vilade i något stall”. Fruktansvärt oansvarigt att släppa iväg en häst sådär utan att garanterat veta att den får vatten, vila och åker i en transport med duktig chaufför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.