Att leta häst

Som ni säkert sett så har jag nämnt att jag letar en ponny i en lägre prisklass. Och ja, det gör väl de flesta om det kan vilket är förståeligt. Vad som är en lägre prisklass kan man ju dock diskutera, det beror väl egentligen helt på vad man söker för typ av häst eller ponny. Jag själv har ju letat efter en yngre häst, 4-6 år gammal som av olika skäl är outbildad eller på något sätt grön i sin ridning/hantering, då kan man absolut komma undan med att hitta kvalitetshästar till något mindre prislappar om man har tur. Den kanske behöver vuxenutbildas innan ett yngre barn tar över, ägaren kanske har plats eller tidsbrist, alternativt behöver bli av med den fort på grund av andra anledningar. Då tänker jag också att man kan fynda. Dock får man verkligen leta med ljus och lykta för att hitta dessa verkar det som, har trots detta fått flertalet olika erbjudanden om ponnyer och annonser skickade. Men i slutändan har man fått sålla ut ändå på grund av andra anledningar, exteriörbaserade, dåliga olater eller annat.

Just nu har det tagit stopp i hästletandet, det känns liksom på något vis hopplöst. Har mejlat på en 3-åring dock, egentligen ska jag ju inte ha en 3-åring men det är också en balansgång det där. En sund, svenskfödd, välstammad 3-åring som går i samma linje som mina egna avkommor vilket också är den linjen jag vill fortsätta på – att utbilda ridponnyer… eller så kan man försöka hitta sig en irländare, något äldre, för samma pengar men man har egentligen ingen aning om bakgrunden. På något vis så ligger det ju en poäng i det där. Men i slutändan har jag också kommit fram till att det viktigaste är att det känns rätt i magen. Det ska vara kul att åka till stallet igen, det ska nog ändå vara något i Winnies klass för att det ska kännas sådär underbart roligt, och det är ju också det klientelet hästar som jag vill hålla på med, utbilda, visa upp och tävla. Då kanske jag, trots allt, får tumma på åldern om jag hittar något som passar in på resten? Svårt, svårt, svårt!

2 thoughts on “Att leta häst

  1. Är det bara yngre projekthäst du vill ha? Och vad är lägre prisklass? Vi har en maxad c-ponny som inte trivs på ridskolan. Han bockar av barnen, men inte större ryttare. Han är typ tio- tolv men inriden för två årsen och inte så utbildad då han i stort sett bara gått lektion. Hoppar 70-80 cm banor men behöver stärkas främst i galoppen.
    Maila mig om det är intressant lina.johansson@hsoab.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.