Update: Koll på ponny, hopp, förtvivlan och debut med Winnie

Humöret har pendlat mellan hopp och förtvivlan det senaste dygnet. Var och kollade på en superdupertrevlig 3-årig ponny som jag blev riktigt såld på men efter lite överläggning med min hovslagare så avrådde han mig från köp och en förtvivlan kickade in rätt ordentligt. För att hålla hoppet någorlunda uppe så la jag ut en ny annons och skickade ut lite krokar till bekanta ridponnymänniskor och verkar ha fått några riktigt bra napp faktiskt. Så nu ska jag FBI:a lite på google, facebook och instagram och ta reda på allt som finns att ta reda på, hitta alla bilder och filmer där finns och sedan överlägga lite grann och fundera. Finns helt klart helt plötsligt ett flertal intressanta ponnyer på listan där jag har fått gå ner i ålder men i stället får riktigt bra kvalitet och jag kom fram till att det faktiskt är det jag vill ha.

På söndag ska det kikas på en 3-åring och sedan har jag 2 andra otroligt intressanta ponnyer. Det är jättesvårt men förhoppningsvis sållar de bort sig själva med tiden precis som de gjort hittills. En dörr stängs, 2 nya öppnas uppenbarligen. Nu är det roligt igen och hoppet är på topp igen. Det svajar ordentligt inombords just nu haha.

Oavsett utfallet av gårdagens koll så var det mycket trevligt att prata lite avel på delar som jag själv inte var så insatt i, det är alltid roligt och jag kan nog för varje dag som går mer och mer säga att ponnyavel är minsann livet!!

Idag har Winnie dessutom tävlingsdebuterat i Belgien med sin nya ryttarinna och tydligen skött sig superbra, bästa Winnson!

2 thoughts on “Update: Koll på ponny, hopp, förtvivlan och debut med Winnie

 1. Hej Johanna!

  Håller också på och letar häst just nu (storhäst dock) och det känns som jag snart sökt igenom hela Sverige utan att hitta vad jag söker efter. På hästnet är det ju i princip samma annonser som kommer upp gång på gång efter ett tag. Letar efter en häst till lite större klasser så urvalet minskar ju endel..
  Du som varit i Tyskland bla, hur tänker du angående att leta häst utomlands? Tänker främst hos lite större/kända stall i Tyskland/Holland där det då finns lite fler hästar att prova på samma gång.
  Är det något du själv skulle vara öppen för att göra eller drar du dig för det med alla dåliga historier man hör om folk som importerar? Har du något ställe du skulle våga tipsa om att kolla hos?

 2. Hej Johanna!

  Håller också på och letar häst just nu (storhäst dock) och det känns som jag snart sökt igenom hela Sverige utan att hitta vad jag söker efter. På hästnet är det ju i princip samma annonser som kommer upp gång på gång efter ett tag. Letar efter en häst till lite större klasser så urvalet minskar ju endel..
  Du som varit i Tyskland bla, hur tänker du angående att leta häst utomlands? Tänker främst hos lite större/kända stall i Tyskland/Holland där det då finns lite fler hästar att prova på samma gång.
  Är det något du själv skulle vara öppen för att göra eller drar du dig för det med alla dåliga historier man hör om folk som importerar? Har du något ställe du skulle våga tipsa om att kolla hos?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.