2008 – Lucky Red Swallow e: Veronas Bo-Gi

En tidig morgon i början på juni 2008 så tittade vårt första föl ut. Ett fuxsto e: Veronas Bo-Gi som fick namnet Lucky Red Swallow efter att en svala suttit och sjungit psalmer på boxkanten i samband med hennes födsel. Svalan som hon kom att kallas var alltså Mon Amie’s första föl hos oss. Mon Amie hade haft ett föl tidigare från en tjuvbetäckning som ung men detta var första hos oss. Svalan såldes vidare redan som 1,5 eller 2-åring till Åsa Johansson & Alice Leander på Gotland. Hon blev maxad B-ponny och har tävlat upp till MsvB hoppning.

2011 var Svalan i Falkenberg på Riksfinal för 3-åriga ponnyer. Hon blev bästa B-ponny med snittpoäng på 8,3. Hon visades även på premiering 2011 och fick  88799 = 41p och därmed diplom. På treårstestet som var i maj 2011 fick Svalan 887889 = 48p utmärkelse och kvalad till riksfinal!

Från tidningen ridsport: https://www.tidningenridsport.se/glada-svalan-haller-kvaliten/

Idag är Svalan dräktig och ska få sitt första föl lite längre fram i vår. Jag postar två filmer från en LA och hennes debut i MSVB. Den galoppen tycker inte jag är att leka med i alla fall, vilken power. Och ja, denna blev lika lätt i rumpan som sin mor!

Eftersom att Svalan såldes så tidigt att jag inte ens hann att rida in henne så har jag därav bara lösa travbilder på Svalan. Resten av bilderna har jag fått av Svalans nuvarande ägare Alice Leander!

4 thoughts on “2008 – Lucky Red Swallow e: Veronas Bo-Gi

  1. Tänk den ponnyn fast med en mankhöjd på 165-170 cm istället! Mmmm…. 🙂

    Jag tyckte hon såg ut som en miniatyr av en topp-hopphäst på nåt vis, vilket tryck!!! Lite trist med kat B är att de flesta barnen så himla snabbt passerar B-ponnystadiet pga att de växt ur ponnyn, så det kan jag tycka är synd.

    1. Ja visst är hon fruktansvärt häftig med den galoppen! Tänk om man kunde förstorat upp de allihopa känner jag! Ja det är jättetråkigt att hon bara blev B-ponny faktiskt, maxad C hade man väl fått önska åtminstone!

  2. Jäääävlar va jag älskar denna ponnyn!! Alltså filmen från MsvB va ju sjuk! Vilken galopp!? Vilken ryttare! Som inte blir rädd och bara köttar på, shit.. Ni/du ska avla Johanna, kolla vilja vackra ponnys ni får fram, helt galet 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.