Säg hej till min nya kompis K2 Showman!

Detta är skrivet långt innan det publiceras, mest för att det kommer ta en stund att skriva. Så vi får hoppas att det kommer att publiceras också, men det hade varit mycket märkligt om det inte publiceras. Idag, onsdagen den 7 februari har jag ÄNTLIGEN skrivit kontrakt på en ny ponny!

Så idag välkomnar vi K2 Showman i ”teamet”. Uppfödd hos Karin Levin på Stuteri K2. Det är ju även alltid Karins hingstar vi har avlat med så när jag var och kollade på Showman så passade jag även på att säga hej till både Winnies och Nashvilles pappa! Nasses pappa är på riktigt to die for…! Han ville dock inte vara med på bild så det får bli en annan gång!

K2 Showman är i alla fall en valack född 2015. Han är efter Coelenhage’s Purioso som bland annat är pappa till Jarno (Fiffis pappa, Winnies morfar) samt Jarnos helbror Bodo. Jarno själv har ju gått EM i dressyr och syns på SM varje år. Purioso är även pappa till hingsten Wengelo’s Ricardo (finns i Holland där ridponnyaveln är några snäpp betydligt vassare!).

Hans morfar heter Fabian xx och är ett litet fullblod som gett en hel del ponnyer som tävlar högt i hoppning. Han själv har fullblod i stammen som gått svår hoppning. Tryck på hans namn och läs lite om honom! Showmans mamma heter Coelenhage’s Qinsie (Coelenhage är ett av Hollands mest framstående ridponnystuterier) och har samma mamma (Wengelo’s Queeny) som Wengelo’s Ricardo (Showmans halvbror). En son till Wengelo’s Ricardo heter Pippins Pride (länk till artikel i tidningen ridsport).

Jag har läst på och läst på och läst på om stammar, linjer och så vidare. Mycket att ta in men fruktansvärt spännande och intressant och när jag väl bestämmer mig för att lära mig något så vill jag liksom lära mig allt. Än så länge är det rörigt och jag har inte jättebra koll på prestationer och resultat men en sak i taget!

Jag är i alla fall glad att denna dörren öppnades för mig när många andra stängdes, det var liksom detta som var meningen helt enkelt, det känns verkligen så och då kan man inte trotsa och gå emot. Han ser inte mycket ut för världen idag, men vad förväntar man sig av en lurvig, valpig ungponny? Jag tror han kommer bli makalöst fin sen när han är mer färdig i kroppen i alla fall! Och han mäter väl ca 144 idag kan jag tänka mig så han blir nog ganska så perfekt lagom!

Har ni nu några frågor, shoot! Jag svarar på era frågor samt lite annat jag har på hjärtat när det finns tid till det! Här bjuder jag på några smått ocharmiga och icke så fina bilder då jag hade fel objektiv på kameran, men det är ju alltid något! Tänk er sommarpäls, kortklippt man och skinande, vita ben! Använd fantasin haha!

7 thoughts on “Säg hej till min nya kompis K2 Showman!

  1. Men åhh! Hur sugen blir man inte på en egen liten ponnyuppfödning/utbildning?? Han blir grann! Älskar färgen!

  2. Grattis! Så roligt med en ny häst! Jag har följt dig i flera år och verkligen väntat på att få se vad ditt nya projekt blir. Detta verkar ju vara en perfekt häst för dig!

  3. En fux!? Vem kunde tro det.. Haha 😀 Jättefin Johanna. Ska bli kul att följa! Är han insutten ännu eller blir det att börja helt från noll? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.