Svar på frågor om Showman

Vad är dina framtidsplaner med honom?
Den närmsta framtiden och det närmsta året blir att han ska ridas in och löshoppas en hel del under våren. Få komma ut och åka, se nya ställen och förberedas inför treårs. Sedan får han en vila när han är inriden och löshoppningen sitter innan vi sätter igång igen inför 3-års i augusti! Sedan är ju planen självklart att han ska tävlas nästa år!

Vad hoppas du att få göra med honom? Tävla någon speciell klass t.ex.
Treårstest i år och sedan får man väl sikta in sig på kvalitetsbedömningen som 4-åring nästa sommar!

Vad var det som fick dig att fastna för just honom?
Först och främst hans stam men nog ännu mer att min magkänsla stämde helt och hållet. Jag har inte sett honom mer än röra sig i hagen innan jag köpte honom. Men med den stammen, tidigare avkommor och så vidare så kändes det som ett enkelt val. Det är en ponny med sån här stam som jag vill ha och Karin på Stuteri K2 har fött upp massvis med fina ridponnyer med massa kvalitet! Och även alla mina egenuppfödda ponnyer kommer ju från hennes hingstar!

Förstår att man aldrig kan veta vad som händer längs vägen, men om du fick önska, hur länge skulle du vilja ha honom innan han säljs vidare (för det är väl planen?) och vad vill du ha hunnit göra med honom då?
Ja fick man önska helt och hållet så hade man ju velat tävla en bit upp i klasserna eller åtminstone LA. Men tills dess är det ett tag kvar. Han behålls så länge det behövs och den dagen rätt familj dyker upp så dyker rätt familj upp men om jag får bestämma så är det lååångt bort i tiden!

Ska han stå i samma stall som du hade Winnie i på slutet och ska Nashville stå där sen också?
Stallfrågan är inte riktigt löst ännu. Än står han hos uppfödaren och kommer göra ett tag tills jag funderat ut hur jag vill göra med min stallsituation! Jag vill ju ha alla mina hästar samlade och gärna sköta mig själv helt och hållet med tiden. Men eftersom att Nashville ska behållas som hingst så är det nog svårare att hitta en passande lösning än om han hade varit valack!

När ska du påbörja inridningen?
Den ska påbörjas så fort jag har tid. Kommer åka till honom någon gång eller 2 i veckan beroende på hur mycket jag har att göra och jag kommer ta med mamma så ofta hon kan också så vi kan greja med honom ihop nu och hon kan arbeta honom på liknande vis som hon arbetar Wille för att lägga en bra grund!

Är han insutten ännu eller blir det att börja helt från noll?
Han är inte gjord något med. Har gått i grimma och grimskaft, verkad och vaccinerad och visades som föl så då åkte han transport med sin mor en del!

När kommer han hem till dig?
Inte bestämt ännu, men senast till början på maj. Men ska jag hinna förbereda ordentligt inför 3-års så behöver han komma hem fortare än så!

Vad skulle du göra om han växte över?
Han kommer inte att växa över, han är såpass liten att det inte är något att oroa sig över! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.