Vad klarar man sig inte utan?

I och med nyheten att jag ska hyra eget stall så är jag på jakt efter hö, halm, hinderstöd, bommar och allt möjligt tänkbart jag behöver. Lär behöva förvaringshyllor, behöver skottkärra, en till grep, världens bästa sopkvastar och så vidare. Ni anar inte min lycka, jag ÄLSKAR ju sånt här. Strukturera, organisera och få städa i sitt eget stall gör mig innerligt glad, haha! Inte minst att få organisera mina saker precis som jag vill. Få mocka mina egna boxar och göra detta enbart FÖR MIN SKULL!

Vad är eran pryl i stallet som ni absolut inte kan vara utan? Som är fantastisk, smidig och oersättlig?

9 thoughts on “Vad klarar man sig inte utan?

 1. Täckeshängare där täckena hänger i bogspännet. Tar lite plats och torkar på nolltid. Och allt är alltid på samma ställe.

 2. Angående bommar och hinder 😊

  Det billigaste sättet jag har kommit fram till med bommar är att köpa 3m impregnerade stängsel stolp och kapa av spetsen, sen måla med vit utomhus färg som ett grund lager, sen köpte jag sprej färg som graffiti målare använde, jag har betalat max 150kr/ bom så lätt och smidigt 😊

  Om du vill ha bilder och mer info kan du maila mig eve__93@hotmail.com

 3. Grattis till stallet! Förstår glädjen, jag står i eget stall efter många år som uppstallad och jag älskar det!

  Några saker jag tycker är oumbärliga:
  Vattenkokare
  Pannlampa – när man måste ge sig ut och laga hage i mörkret.
  Whiteboardtavla – perfekt för instruktioner om man har stallhjälp någon gång.
  H2Ogobag – underlättar så mycket om man inte kan dra vatten till hagen.
  Mängder med ikeakassar! Så att man kan packa för flera dagar framåt, ifall man åker bort och behöver stallhjälp eller liknande.
  En riktigt bra sopkvast – det är verkligen ett måste för mig. Älskar min rishalmskvast.
  Garderober, någon slags bänk, krokar, trådkorgar osv.
  Och sist men inte minst! Ett ordentligt lås till sadelkammaren som är godkänt av ditt försäkringsbolag. Vanliga små hänglås är oftast inte godkända och kan bli en dyr läxa om tjuven skulle vara framme.

  Lycka till, det ska bli kul att följa!

 4. Kom på en till sak haha. Hängare till schabrak är ju bara guld! Jag har en vanlig klädstång och har schabraken hängandes i byxgalgar. Passa på att bre ut dig ordentligt när du har chansen liksom 😂

 5. Alltså jag får spunk om det inte finns snytpapper och torkhandduk i stallet 😛

  Sen behöver jag kratta till spånet i boxen när jag mockat. Det måste liksom vara rakt och prydligt haha!

  I stallet jag har hästen har vi utgödsling. Vi behöver alltså inte ens gå ut på gödselstack utan slänger skiten i ett hål i golvet. Nu kan jc liksom inte tänka mig ett liv utan den.

 6. Vi har väldigt många praktiska lösningar i stallet (kolla min blogg under kategorin tips och tricks) men mina två favoriter är helt klart slangvindor och min groomingvagn! Slangvindorna är ganska dyra men så värda det, vi har utomhus också så att man kan koppla samman alla och nå ut till alla hagar. Groomingvagnen förenklar jobbet när man har flera hästar att rida! 🙂 En annan lösning är också min ”hö-påse-låda” som vi byggt där man enkelt förvarar alla höpåsar som inte används i en låda på väggen med elastiska snören!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.