Planen med unghästarna!

I månadsskiftet mars/april hamnar hästarna på samma ställe och inridningen av Showman kan påbörjas på riktigt! Jag tänker mig att inridning och löshoppning kommer bli en intensiv del av hans vardag under ett par veckor. Han ska ridas in och allt ska befästas och löshoppningen ska flyta smidigt och enkelt. Sedan får han släppas på bete i mitten/slutet på maj tillsammans med Nashville och gå där i 1,5-2 månader för att sedan tas in och göras redo inför treårstestet som går av stapeln den 2 september i Åstorp! Det är min plan hittills!

Han är ju bara 3 år och då brukar jag räkna med att de får jobba 3 dagar i veckan ca. Man kan utgå från det och sedan lägger man upp arbetet utifrån individen. Vissa behöver kanske jobbas flera dagar på raken för att man ska komma till avslappning, medan vissa fungerar det bra att man kör varannan dag. Det är sådant man får ta reda på i takt med att man lär känna individen man arbetar med!

I början blir det mycket jobb från marken och mamma kommer hjälpa mig så mycket hon kan och hinner då hon jobbar Wille en hel del från marken just nu och det gör underverk. Och sedan så ska helt enkelt löshoppningen introduceras och där ska hittas en naturlig bjudning framåt.

Min plan är att ni ska få följa så mycket som möjligt av detta arbete i vår/sommar med målet treårstest i höst!

Nashville som ska behållas som hingst kommer må väldigt gott av den dagliga hanteringen han kommer utsättas för! Det är precis vad han behöver efter att ha gått på lösdrift fram tills idag och bara varit lite hanterad mellan varven. Han har dock varit väldigt människokär men jag känner att det behövs lite grundlydnad och en fungerande kommunikation innan hormonerna eventuellt kickar in! Vardaglig, konsekvent och genomtänkt hantering är helt enkelt superbra för honom med allt vad det innebär!

Mitt mål är som vanligt att utbilda trygga och säkra ponnyer som barn med tiden ska kunna rida och tävla på men som ändå har den där lilla extra gnistan på tävlingsbanan!

3 thoughts on “Planen med unghästarna!

  1. Åh vad det ska bli roligt att följa detta, och grattis till ”stallfyndet” – underbart att kunna rå sig själv! Har aldrig haft häst inackorderad utan alltid haft eget stall, och hade nog faktiskt haft lite svårt för att stå uppstallad kollektivt – det är så mycket härligare att kunna göra sina egna rutiner osv efter vad som passar en bäst. Lycka till med alltihop! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.