En bottenlös smärta & sorg

När jag kikar in på Linn Olssons blogg och läser om det tragiska öde som hon går till mötes med sin fina häst så vrider sig min egna kropp i smärta och min egna verklighet hinner för en stund i kapp mig. Jag inser och kommer på att min allra bästa vän, han som jag gjorde precis allt för inte längre finns i livet. Han som alltid kommer att vara mitt livs allra största glädje men också största sorg. Hästen som var den första häst jag verkligen älskade sådär innerligt och djupt och förmodligen också den sista. Med honom vid min sida hade jag kunnat klara vad som helst tror jag, han var liksom allt jag behövde. Han gav mig den där vardagliga lyckan och de vardagliga skratten som man behöver. Fyllde min kropp med liv och kärlek. Och så fort tanken slår mig att han inte längre delar livet med mig så går jag sönder fullständigt inuti och för en stund så känns ingenting roligt längre, allt är bara en enda stor sorg och jag känner mig vilse i mitten. Jag skulle göra vad som helst för att få ha honom vid min sida igen…

Minnena må vara något suddiga även om det bara är drygt 1 år sedan jag fick säga hejdå till honom. Hur man åkte in till veterinären i tron om att ens häst bara hade en ”vanlig men något annorlunda hälta” men åkte därifrån med beskedet om att han hade artros i halskotpelaren. Hur ens värld vänds upp och ner på en sekund och allting som har varit så självklart snart ska tas ifrån en och det är inte ens ett val man kan göra, det bara är så. Och hur vriden hela ens verklighet är när man för sista gången ska köra sin häst i transporten till kliniken för att avsluta dennes liv. Det är förvisso en tjänst man gör djuret som har såpass ont att man inte kan göra någonting, men oavsett så är det bara fruktansvärt och hemskt. En smärta som är bottenlös. Men som jag brukar säga, det finns inte rätt tidpunkt att säga hejdå. Det gjorde lika ont för mig då som det hade gjort idag. Tiden är aldrig någonsin tillräcklig med de man älskar, tyvärr. <3

One thought on “En bottenlös smärta & sorg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.