Lyckan + fråga till er?

Jag tror ingen kan förstå lyckan inombords när jag tänker på att jag om en månad har båda mina 2 killar, samlade, i ett och samma stall och kan påbörja vägen mot våra mål tillsammans med dem! Det är en eufori i hela kroppen. Showman känns så rätt i mitt liv just nu, han kommer att lära mig så mycket tror jag och det ska bli så otroligt spännande att se honom förvandlas till en svan med tiden när han växt till sig och blivit ridbar!

Wille kommer samtidigt bli så himla glad över att få kompisar. Han är så snäll och social! Tror han och Nasse kommer bli jättebra partners in crime faktiskt!

Förövrigt undrar jag om det är någon som har bra tips på hur man enklast och billigast/smidigast gör egna hinder samt vart man kan få tag på bommar? Alternativt om någon själv säljer lite hindermaterial av alla de slag?

5 thoughts on “Lyckan + fråga till er?

 1. Hej Johanna! Så kul med eget stall, det ger en verkligen frihet!

  Så till bommar och hinder. Jag har byggt alla mina själva och tyckte att det var jättekul samt att de har hållt jättebra! För cavaletti och sockerbitar byggde jag X av trä istället för plast. Väldigt lätt att köpa lite trä och sedan skruva ihop det. För bommar köpte jag runda stängselstolpar och sågade av om de var för långa och målade sedan egna designs. För hinderstöd köpte jag skårorna i plats som jag sedan skruvade på egna hinderstöd där jag köpte en metallfot. Tips är att åka till typ en Bauhaus eller liknande och bara gå runt och titta. Man får såå mycket idéer och inspiration bara av att se allt. Jag frågade även var de la all trä som hade gått sönder eller som inte var i så bra skick. De ger ofta ut de gratis och de kan vara perfekt att använda. Här är länkar där jag hämtade inspiration:
  https://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/inspiration-till-att-bygga-egna-hinder.htm

  Om du vill ha mjuka bommar eller jobbar med en häst som är ovan (som du ska) har jag köpt poolnudlar och målat de som bommar bara i början innan jag gick över till vanliga. Jag har också köpt vaxdukar i roliga mönster som jag har lindat runt gamla slitna bommar och sedan häftat ihop. Då får du sjukt roliga bommar som även står emot vatten! Jag åkte också till en bilverkstad där jag bad att få några gamla däck. De spraymålade jag sedan för att göra lite finare och för att göra hinder tittiga/använda som sockerbitar.

  http://www.bukefalos.com/threads/bygga-egna-hinder-snurpe-kanske.568435/

  http://www.bukefalos.com/threads/bygga-egna-hinder.640861/

  https://hasthimlen.wordpress.com/2012/09/30/tips-nar-du-bygger-ett-eget-hinder/
  (Här ser du även en bild på hur hon byggde egna hinderstöd)

  https://nouw.com/lindabergqvist/gor-dina-egna-hinder-19198884

  Lycka till!

 2. Johanna! Kom på en till sak. Det kanske skulle gå att köpa julgransfot av trä och sedan spika fast de som hinderstödsfot? Bara en tanke! Du kan också köpa hagstolpar som bommar eller hinderstöd. (har tänkt en hel del på det här lol)

  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.