Underlag i boxen

Alltså det är en djungel det där med underlag haha. Det känns som att jag provat det mesta som är vanligt. Spån, torv, pellets och halm. Jag är ett väldigt stort fan av halm och Flex stod väldigt bra på halm. Det är lättmockat för en normal häst, fräscht, mysigt och så har det något att pilla med vilket jag gillar! Dock fungerade inte Winnie och Wille alls på det. Winnie åt upp precis allt, resten la hon i en hög längst bak i boxen och pissade på. Wille som kallas PisseNisse i mockningssammanhang blev det dyngsurt hos direkt och han rörde omkring otroligt mycket och bajsade överallt som han sedan trampade i. Efter en period med halm för dessa 2 så blev det spån. Flex har alltid fungerat på det mesta men fungerade väldigt bra med halm. Wille och Winnie övergick till spån i och med stallbyte 2016 och här grävde Winnie också bak all spån och kissade på det, sedan stod hon på en kal fläck i mitten hela tiden… Wille kissade ner allting direkt (!!!). Han har nu stått på torv och det är det som fungerat bäst. Kanske får han en speciallösning för att det ska bli smidigt, men vi får fortsätta testa oss fram. Winnie stod väldigt bra på pellets i alla fall och planen är väl att oavsett vad de står på så ska de även få ha lite halm också som de kan pilla med, beroende på hur mycket hö de behöver äta.

Fortsättning följer alltså med min mening kring pelletsen och hur vi känner blir smidigast!

3 thoughts on “Underlag i boxen

  1. Till min röjputte blandade jag tidigare spånpellets och torv, funkade super! Fukten i pelletsen binder ihop det jättebra och gör dessutom torven mycke mindre ”skitig”. Sen bytte jag stall och dom vill absolut inte ha torv.. lite snyft på den för det va verkligen toppen! Ett tips att testa iaf;)

  2. Tycker free jump lädrena är urdålig kvalitet. Går lätt sönder och då skaver ”metallgrejen” hål i sadeln, iaf för mig! Säger också som en ovan, tech stigbyglar-helt fantastiska! Kommer aldrig mer rida i Free jumps!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.