Att bygga sitt liv

Känslan av att man sakta bygger sig liv bit för bit är häftig på något vis. Hur man nu mår så bra och har hopp om framtiden fast man för två år sedan inte visste vad man skulle ta sig till och trodde att livet var över innan det ens börjat. När man lämnade sin dröm och det som man visste var sitt liv och bytte ut nästan allting. Till att hitta nya drömmar, kämpa mot dem och känna att allting i lugn och ro faller på stadigt på plats. Den känslan gillar jag. Känslan av att bygga sitt liv. Ibland tar man nya kliv framåt men känner kanske att det inte var rätt eller fungerar som tänkt, då tar man ett kliv tillbaka i stället och provar en annan väg. Och för varje gång känner man att grunden man står på blir mer och mer stabil och man vet att man kan falla tillbaka på den om något inte blir som tänkt.

Visionen och drömmarna om min framtid känns mer och mer klara för varje dag på något vis. Jag vet vilket håll det dras åt men idéerna får fortsätta växa fram i sakta mak en stund till medan det är andra saker i livet som gror och frodas. En sak i taget, inte allt på samma gång som det så lätt kan och vill bli. Nu är vi inne på ”eget” stall och efter det någon typ av enklare verksamhet där jag erbjuder tjänster. Men allt måste byggas upp så man får våga ta steget, börja någonstans, jobba hårt, hålla hårt i drömmen och kämpa på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.