Svar på frågor om stallet

Kommer du få tömma gödsel, ploga & harva ridbanan själv? Får du i så fall låna traktor eller ska du köpa?
Gödsel kommer hyresvärden att tömma åt mig. Harva/sladda ridbanan ska jag göra själv, hur jag smidigast löser det vet jag inte ännu men det blir förmodligen med bil då det inte är aktuellt att köpa något annat. Behövs det traktor så finns det att hyra/låna men planen är att klara sig helt och hållet själv!

Hur har du råd med stallhyra och allt annat, är det Winniepengarna?
Grejen med att hyra eget stall är ju att man får sköta allting runt omkring helt själv, det som man i vanliga fall kanske betalar för när man stallar in. Men det är ju fortfarande en hel del som ska betalas såsom verkningar, försäkringar, kallhyra på stallet, hö, kraftfoder, strö och förbrukningsmaterial.

Kommer du arbeta fortsatt jämte hästarbetet eller har du något sätt att få hästarna till din inkomstkälla? Typ att du får betalt för att ha Saga?
Ja jag kommer att fortsätta arbeta nästan som vanligt. Förhoppningsvis kan jag med tiden dra ner på det vanliga jobbet och fokusera mer på hästarna. Det är drömmen och målet i alla fall. I dagsläget har jag 2 fasta dagar på skola/fritids varje vecka och utöver det är jag timanställd och lägger mig tillgängligt utifrån hur det bäst passar mig och det fungerar superbra hittills. Det kommer bli tidiga morgnar (börjar vid 7 på ena jobbet och 6.30 var fjärde fredag på andra jobbet) och mycket jobb men jag ser fram emot detta! Jag kommer dessutom självklart ta betalt för mina tjänster.

Vart ligger stallet. Ska du ha inackorderingar också?
Stallet ligger en bit utanför Hörby. Några inackorderingar blir det inte, inte vad jag har tänkt i alla fall. Gillar att kunna vara helt själv och sköta allt själv, i så fall blir det nog mer fokus på att ta in andras ponnyer för träning i så fall!

Kommer du ha något mer jobb utöver det eller kommer det vara det enda du satsar på? (stallet menar jag då alltså) Bara av rent intresse, kommer du tjäna pengar på det?
Första frågan är redan besvarad. På andra frågan så är svaret att det är väldigt svårt att ”tjäna pengar” i det avseende att man gör en vinst när man räknat ut vad allting har kostat och hur mycket tid man lagt. Men kan stallet och mina hästar gå på ett ut så är jag superglad över detta till en början även om jag då inte får betalt för arbetet. Med tiden så hoppas jag att jag ska kunna tjäna lite pengar åtminstone!

Har ni fler frågor? Tveka inte att ställa dem i kommentarsfältet!

2 thoughts on “Svar på frågor om stallet

  1. Såå spännande med denna stora förändring! Så glad för din skull!

    Kommer det finnas ridhus i närheten som du kan hyra in dig på? I så fall kommer du köpa transport eller hyra för att åka dit och sedan på tävlingar?

    Kram!

  2. Får man fråga vad hyran går på och vad som då ingår? Har länge funderat på att hyra eget stall men det drar lätt iväg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.