Säg hej till Starias Xlnt Ditalini e: Dirco Hästak – Dito

Igår anlände det alltså en ny ponny till stallet. En 2-årig ridponnyhingst vid namn Starias Xlnt Ditalini men som vi till vardags kallar för ”Jerka”. Han är då alltså född 2016 och efter Dirco Hästak (145-hoppning). Mamma heter Diana och hon har själv gått MsvA hoppning och är även mamma till den godkända ridponnyhingsten Converse All Star RP 186. Bakom henne finner vi Dito (Welsh, otrolig hoppförvärvare som själv gått MsvA hoppning) samt Ceylon (Svenskt Varmblod). Uppfödare är Ia Nilsson, Staria Stuteri i Braås!

Jerka är här för att börja den lite enklare skolan! Daglig hantering och löshoppning främst. Med denna stam tänker jag att han bör kunna hoppa hus (!) och det ska bli spännnade att se hur han tar sig an hinder sen när paddocken är redo! Fram tills dess ska han bli trygg och avslappnad i alla vardagliga situationer som kan uppstå. Han går tillsammans med Wille och Nasse och de är supernöjda alla 3 och sover förmodligen gott om nätterna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.