Onsdag

Lagom till det var dags för jobb igen så har jag piggat på mig ordentligt, idag har jag till och med fått saker gjorda, wow! Har påbörjat en film till kanalen som inkluderar lite små projekt i stallet (kommer bli så himla fint), skrivit ut lite stamtavlor till hästarna som inte är mina att sätta upp på boxarna för att det är roligt samt foderstater och en liten kom-ihåg-lista.

Idag fick även jag jobba Saga ordentligt från marken, jag som är ny i detta tankesätt och tillvägagångssättet var glad över att mamma jobbat med Saga så hon var med på noterna i alla fall. Efter en del grundjobb utomhus så gick vi in och så hängde jag 2 gånger innan jag satt upp på henne och därefter skrittade jag 2 gånger på henne där vi tränade på detta så kallade ”one rein stop” eller nödstopp kanske vi kan kalla det på svenska. Det är ett roligt och logiskt sett att träna både sig själv och hästarna på och jag tror jag kommer ha otroligt nytta av detta i framtiden på diverse olika hästar. De blir trygga och lugna i sig själva och vet vad som förväntas av dem. Ska gå en steg 1-kurs i denna NH-träning nu under våren i samband med att jag rider in Showman.

Nästa steg på Saga är att börja rida henne. Hon är snäll och ganska okomplicerad i alla fall så det ska nog gå finfint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.