Monday

Det stod regn hela dagen men solen skiner mest, inte klagar man över det! Gjorde stallet helt klart i morse efter utsläpp och har sedan fixat med diverse annat så man är något mer i fas med livet och slipper få panik över allt. Kvar idag är en sväng inom Lantmännen och sedan arbeta hästar, idag ska jag bland annat trava på Saga uppsuttet för första gången och Showman ska få börja skolan efter en vecka hos oss nu!

Showman är en så galet vacker ponny så hälften vore nog känner jag när jag kollar på honom! Men han är väldigt ohanterad och kan i princip bara gå in och ut från hagen i grimma, i övrigt tycker han det är konstigt att jag ens borstar på honom… Att stå uppbunden kan man glömma och man kommer inte i närheten med någonting konstigt. Det är en känslig häst, fast med attityd. Brukar kunna vara knepigt om det blir fel, men helt fantastiskt om det blir rätt! Och med mamma och hennes jobb med Wille i ryggen så kommer detta att bli så rätt! Tänk att han är min? Så konstig känsla ändå, nyss var det ju Winnie.

Nasse fyller 1 om 2 veckor och har verkligen kommit på att han är hingst! Men han är den snällaste, goaste och mest väluppfostrade killen i stallet. Han gör allt man ber om, går fram vart man än ber honom att gå fram. Går lätt i grimma och grimskaft självständigt och börjar han hingsta upp sig förbi Saga så räcker det att du morrar till lite så fokuserar han på mig och skärper till sig direkt. Han står lätt inne ensam kvar om det är så och kliver direkt på transporten trots att han nästan aldrig åkt transport. Verkligen underbar i psyket.

Har även smygsläppt hingstarna och Wille i sommarhagen också! Uppskattat trots att de vanliga hagarna är stora också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.