Mon Amie har fått ett barnbarn till!

Fölistider är väl helt underbart! Igår fick vår allra första egna uppfödning Lucky Red Swallow *08, e: Veronas Bo-Gi – Glansevin Gadabout sitt första föl. Det blev faktiskt ett brunt hingstföl för att bryta av trenden! Han heter Lucky You och är efter storhästhingsten Karmel v/d Watering som rids av Jens Fredricson! För mig (oss) som uppfödare är lyckan också total vill jag lova er! Så jäkla roligt och vilken liten hoppeponny det kommer bli av den där i framtiden!

Jag har ju bestämt mig för att köpa ett (gult!!) sto den dagen Showman är såld vilket planeras till nästa år. Nasse ska gå hingstvisning på våren 2020 så att sälja Showman under sommaren/hösten 2019 känns väl ganska aktuellt för att dels finansiera men också fokusera på Nasse som dessutom ska ridas in under hösten 2019. Så då har jag ju min 3-åring att utbilda och känner inte behovet av att köpa en ny i samma ålder. Snarare funderar jag på att köpa ett yngre (gult!) sto som jag kan utbilda, visa på 3-års, ta föl på och sedan utbilda vidare. Helst inte släkt med Nasse så att jag kan ta ett eget föl med tiden, men har visst råkat kära ner mig i en halvsyster till honom… Woopsi.

Saken är den att man vill så mycket och vill inte sälja något, det är det som gör det så svårt. Men samtidigt också väldigt roligt! Hade jag haft möjlighet hade jag velat ha ett sto och ta föl på redan nästa vår men det blir för tidigt för mig att köpa ett redan då så då får jag antingen leasa ett tillräckligt intressant eller hoppa över den biten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.